.

Cod COR controlor calitate


Cod COR controlor calitate

Cod COR: controlor calitate

Cod COR: 754301 - controlor calitate


Meseria de controlor calitate face parte din grupa de baza: 7543 Sortatori si controlori de calitate pentru produse (exclusiv mancaruri si bauturi).

Istoria meseriei de controlor calitate

Meseria de controlor calitate a aparut in anii 1950, ca raspuns la nevoia de a asigura calitatea produselor si serviciilor. Controlorii calitatii au fost angajati pentru a verifica produsele si serviciile inainte de a fi livrate clientilor. Acestia au fost responsabili pentru a verifica produsele si serviciile pentru a se asigura ca sunt conforme cu standardele de calitate. Controlorii calitatii au fost, de asemenea, responsabili pentru a identifica si corecta orice probleme de calitate inainte de livrarea produselor si serviciilor. In prezent, controlorii calitatii sunt responsabili pentru a asigura ca produsele si serviciile sunt conforme cu standardele de calitate si sunt livrate la timp. Acestia folosesc tehnici de inspectie si testare pentru a verifica produsele si serviciile si pentru a identifica si corecta orice probleme de calitate.

Model fisa de post: controlor calitate

Fisa de post pentru meseria de controlor calitate


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: controlor calitate, cod COR 754301


Grupa de baza: 7543 Sortatori si controlori de calitate pentru produse (exclusiv mancaruri si bauturi)

FISA DE POST

Titlu post: Controlor calitate

Departament: Calitate

Subordonat: Directorului de calitate

Responsabilitati:

- Monitorizeaza si verifica produsele si materialele in vederea asigurarii calitatii acestora;

- Verifica conformitatea produselor si materialelor cu standardele de calitate;

- Analizeaza si documenteaza rezultatele testelor si inspectiilor;

- Identifica si raporteaza orice neconformitate;

- Participa la procesul de imbunatatire continua a calitatii produselor si materialelor;

- Asigura respectarea procedurilor si regulilor de calitate;

- Participa la procesul de certificare a produselor si materialelor;

- Asigura respectarea standardelor de calitate si a cerintelor clientilor;

- Monitorizeaza si verifica procesele de productie si asigura respectarea standardelor de calitate;

- Participa la procesul de validare a produselor si materialelor;

- Asigura respectarea normelor de siguranta si protectia mediului;

- Participa la procesul de audit intern si extern.

Competente:

- Cunostinte solide in domeniul calitatii;

- Abilitati de comunicare si relationare;

- Abilitati de analiza si sinteza;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de utilizare a calculatorului.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 754

  Grupa Minora 754

  Alti muncitori calificati

  Alti muncitori calificati desfasoara activitati sub suprafata apei, utilizand aparate subacvatice de respirat, pozitioneaza, monteaza si detoneaza explozibile, inspecteaza si testeaza materii prime, produse si componente fabricate, elimina organismele nedorite pentru prevenirea deteriorarii culturilor agricole, cladirilor si altor structuri. Aceasta grupa de baza include ocupatii din domeniul comercial si mestesugaresc neclasificate in alta parte in grupa majora 7 - Muncitori calificati si asimilati.

 • COR

  Grupa de baza 7543 Sortatori si controlori de calitate pentru produse (exclusiv mancaruri si bauturi)

  Sortatorii si controlorii de calitate pentru produse (exclusiv mancaruri si bauturi) verifica, testeaza, sorteaza, iau esantioane si cantaresc materiile prime, componentele fabricate si bunurile necomestibile produse sau vandute pentru a asigura conformitatea cu standardele de calitate si pentru a identifica defectele, uzura si abaterile de la specificatii, precum si pentru clasificarea si sortarea acestora in functie de calitatea lor.

 • COD

  COD COR 754301 - controlor calitate