.

Cod COR controlor si reconditioner filme


Cod COR controlor si reconditioner filme

Cod COR: controlor si reconditioner filme

Cod COR: 352102 - controlor si reconditioner filme


Meseria de controlor si reconditioner filme face parte din grupa de baza: 3521 Tehnicieni in radiodifuziune si televiziune.

Istoria meseriei de controlor si reconditioner filme

Meseria de controlor si reconditioner filme a aparut in anii 1920, cand industria cinematografica a inceput sa se dezvolte. Controlorii si reconditionerii de filme erau responsabili pentru inspectarea si reconditionarea filmelor, inainte de a fi proiectate in cinematografe. Acestia trebuiau sa verifice calitatea filmelor, sa le curete si sa le repare, inainte de a fi trimise la cinematografe. In anii 1950, industria cinematografica a inceput sa se dezvolte rapid, ceea ce a dus la cresterea numarului de controlori si reconditioneri de filme. Acestia erau responsabili pentru inspectarea si reconditionarea filmelor, inainte de a fi proiectate in cinematografe. In prezent, controlorii si reconditionerii de filme sunt responsabili pentru inspectarea si reconditionarea filmelor, inainte de a fi proiectate in cinematografe, precum si pentru inspectarea si reconditionarea filmelor, inainte de a fi trimise la distributie.

Model fisa de post: controlor si reconditioner filme

Fisa de post pentru meseria de controlor si reconditioner filme


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: controlor si reconditioner filme, cod COR 352102


Grupa de baza: 3521 Tehnicieni in radiodifuziune si televiziune

Fisa de post pentru meseria de controlor si reconditioner filme

Descrierea postului:

Controlorul si reconditionerul de filme este responsabil pentru verificarea calitatii filmelor si reconditionarea acestora pentru a asigura o calitate optima a imaginii si sunetului. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide despre tehnologia filmelor si sa fie capabil sa identifice si sa remedieze problemele tehnice.

Responsabilitati:

- Verificarea calitatii filmelor si identificarea problemelor tehnice
- Reconditionarea filmelor pentru a asigura o calitate optima a imaginii si sunetului
- Curatarea si intretinerea echipamentelor de proiectie si a altor echipamente necesare pentru reconditionarea filmelor
- Asigurarea respectarii standardelor de calitate si a procedurilor de lucru
- Comunicarea cu clientii si cu alti membri ai echipei pentru a asigura o buna colaborare si o livrare eficienta a serviciilor

Cerinte:

- Cunostinte solide despre tehnologia filmelor si despre echipamentele de proiectie
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare
- Capacitatea de a identifica si de a remedia problemele tehnice
- Atentie la detalii si capacitatea de a lucra cu precizie
- Flexibilitate si capacitatea de a lucra sub presiune
- Experienta anterioara in domeniu este un avantaj

Educatie si formare:

- Studii medii sau superioare in domeniul filmelor sau al tehnologiei audio-vizuale
- Certificari sau cursuri de specializare in domeniul filmelor si al echipamentelor de proiectie sunt un avantaj

Salariu:

Salariul pentru un controlor si reconditioner de filme poate varia in functie de experienta si de locatia de munca. In general, salariul mediu pentru aceasta meserie este de aproximativ 2000-3000 de lei pe luna.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 35

  Subgrupa Majora 35

  Tehnicieni in informatica si comunicatii

  Tehnicienii in informatica si comunicatii furnizeaza sprijin pentru functionarea zilnica a sistemelor informatice, sistemelor si retelelor de comunicatii si indeplinesc sarcini tehnice referitoare la telecomunicatii, difuzarea de imagini si sunet, precum si alte tipuri de semnale de telecomunicatii (terestre, marine sau aeriene).

 • 352

  Grupa Minora 352

  Tehnicieni in domeniul telecomunicatiilor si al radiodifuziunii si televiziunii

  Tehnicienii din domeniul telecomunicatiilor, al radiodifuziunii si televiziunii controleaza functionarea tehnica a echipamentelor pentru a inregistra si edita imaginile si sunetul si pentru transmiterea pentru emisiunile prin radio si televiziune a imaginilor si sunetelor, precum si a altor tipuri de semnale de telecomunicatii terestre, marine sau aeriene, indeplinesc sarcini tehnice legate de cercetarea in ingineria telecomunicatiilor, precum si pe cele legate de proiectarea, fabricarea, asamblarea, construirea, operarea, intretinerea si repararea sistemelor de telecomunicatii.

 • COR

  Grupa de baza 3521 Tehnicieni in radiodifuziune si televiziune

  Tehnicienii in radiodifuziune si televiziune controleaza functionarea tehnica a echipamentelor pentru a inregistra si edita imaginile si sunetul si pentru transmiterea pentru emisiunile prin radio si televiziune a imaginilor si sunetelor, precum si a altor tipuri de semnale de telecomunicatii terestre, marine sau aeriene.

 • COD

  COD COR 352102 - controlor si reconditioner filme