.

Cod COR coordonator conformitate


Cod COR coordonator conformitate

Cod COR: coordonator conformitate

Cod COR: 121117 - coordonator conformitate


Meseria de coordonator conformitate face parte din grupa de baza: 1211 Conducatori in domeniul financiar.

Istoria meseriei de coordonator conformitate

Coordonatorul conformitatii este un rol relativ nou in domeniul afacerilor, care a aparut in ultimii ani. Acest rol se concentreaza pe asigurarea conformitatii cu legile si reglementarile aplicabile intr-o anumita industrie. Acest lucru poate include monitorizarea si raportarea activitatilor de conformitate, precum si asigurarea ca organizatia respecta toate reglementarile si standardele. Coordonatorul conformitatii poate fi responsabil de implementarea si monitorizarea programelor de conformitate, precum si de asigurarea ca organizatia respecta toate reglementarile si standardele. Acest rol poate fi, de asemenea, responsabil de asigurarea ca organizatia are un sistem de control intern adecvat si de asigurarea ca toate procedurile si politicile sunt in conformitate cu reglementarile si standardele aplicabile.

Model fisa de post: coordonator conformitate

Fisa de post pentru meseria de coordonator conformitate


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: coordonator conformitate, cod COR 121117


Grupa de baza: 1211 Conducatori in domeniul financiar

Iata o posibila fisa de post pentru un Coordonator Conformitate:

## Titlu post: Coordonator Conformitate

## Scopul postului:

Coordonatorul Conformitate are responsabilitatea de a sprijini dezvoltarea, implementarea si monitorizarea politicii si procedurilor de conformitate a firmei, in conformitate cu reglementarile sau legile aplicabile. El/ea trebuie sa aiba o intelegere solida a reglementarilor si a riscurilor de conformitate si sa poata coordona eficient echipele de angajati in ceea ce priveste strategiile de conformitate.

## Responsabilitati:

- Sprijinirea dezvoltarii si implementarea de politici si proceduri de conformitate, in conformitate cu reglementarile sau legile aplicabile firmei;
- Monitorizarea si raportarea riscurilor de conformitate, inclusiv identificarea si gestionarea riscurilor asociate cu noile activitati sau produse;
- Furnizarea de informatii si de instruire in domeniul conformitatii, astfel incat toti angajatii sa inteleaga si sa respecte regulile si procedurile de conformitate ale firmei;
- Crearea si actualizarea de politici si proceduri de conformitate pentru a reflecta schimbarile in reglementarile si legile aplicabile;
- Asigurarea respectarii standardelor etice si a valorilor organizationale ale firmei;
- Mentinerea unui dialog constructiv cu autoritatile de reglementare si cu alte parti interesate relevante;

## Cerinte:

- Studii superioare in drept sau intr-un domeniu relevant, cu specializare in conformitate;
- Cel putin 3-5 ani de experienta in domeniul conformitatii;
- Cunostinte solide in domeniul reglementarilor si al legilor aplicabile firmei;
- Abilitati excelente de comunicare, negociere si relationare interdepartamentala in sectorul bancar;
- Orientare spre eficienta si precizie, cu capacitati analitice si de rezolvare a problemelor;
- Abilitatea de a gandi si de a actiona in mod creativ si inovator pentru a imbunatati procesele si procedurile de conformitate.

Aceasta este o fisa de post generala pentru un Coordonator Conformitate, iar responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de companie si de specificul industriei bancare/societatilor financiare in care aceasta activeaza. Este important ca fiecare fisa de post sa fie adaptata la nevoile organizatiei si la cerintele postului.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 12

  Subgrupa Majora 12

  Conducatori in domeniul administrativ si comercial

  Conducatorii din domeniul administrativ si comercial planifica, organizeaza, coordoneaza direct si controleaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politica de planificare, cercetare si dezvoltare, publicitate si relatii publice, precum si activitatile de vanzare si de marketing ale intreprinderilor sau organizatiilor ori ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii sau intreprinderi.

 • 121

  Grupa Minora 121

  Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ

  Directorii de intreprinderi si conducatorii din domeniul administrativ planifica, organizeaza, conduc, controleaza si coordoneaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politice, de planificare ale organizatiilor sau ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii ori intreprinderi.

 • COR

  Grupa de baza 1211 Conducatori in domeniul financiar

  Conducatorii din domeniul financiar planifica, conduc direct si coordoneaza operatiunile financiare ale intreprinderii sau organizatiei, in colaborare (consultare) cu managerii (conducerea de nivel superior) si cu conducatorii altor departamente ori sectiuni.

 • COD

  COD COR 121117 - coordonator conformitate