Cod COR: 226308 - coordonator in materie de securitate si sanatate in munca pentru logistica (studii superioare)
Meseria de coordonator in materie de securitate si sanatate in munca pentru logistica (studii superioare) face parte din grupa de baza: 2263 Specialisti in domeniul mediului si al igienei si sanatatii ocupationale.
Coordonatorul in materie de securitate si sanatate in munca pentru logistica (studii superioare) este o profesie relativ noua, care a aparut in urma cu aproximativ douazeci de ani. Acest post a fost creat pentru a asigura protectia angajatilor si a mediului de lucru in cadrul companiilor de logistica. Coordonatorul in materie de securitate si sanatate in munca pentru logistica (studii superioare) are sarcina de a monitoriza si de a implementa politici si proceduri de securitate si sanatate in munca, precum si de a asigura respectarea legislatiei in vigoare. Acesta trebuie sa fie capabil sa identifice si sa evalueze riscurile si sa ia masuri adecvate pentru a preveni accidentele si imbolnavirile profesionale. Coordonatorul in materie de securitate si sanatate in munca pentru logistica (studii superioare) trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul securitatii si sanatatii in munca si sa fie capabil sa comunice eficient cu angajatii si cu alte persoane implicate in activitatile de logistica.
Fisa de post pentru meseria de coordonator in materie de securitate si sanatate in munca pentru logistica (studii superioare)
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: coordonator in materie de securitate si sanatate in munca pentru logistica (studii superioare), cod COR 226308
Fisa de post pentru Coordonator in Materie de Securitate si Sanatate in Munca pentru Logistica (Studii Superioare) include urmatoarele responsabilitati si sarcini:
Responsabilitati:
1. Asigurarea respectarii normelor si reglementarilor in materie de securitate si sanatate in munca in cadrul departamentului de logistica.
2. Identificarea riscurilor si elaborarea de planuri de actiune pentru prevenirea accidentelor si a bolilor profesionale.
3. Coordonarea activitatilor de formare si instruire a angajatilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
4. Monitorizarea si evaluarea periodica a programelor de securitate si sanatate in munca, precum si a performantelor angajatilor in acest domeniu.
5. Colaborarea cu autoritatile competente in domeniul securitatii si sanatatii in munca pentru a asigura respectarea normelor si reglementarilor in vigoare.
6. Elaborarea si actualizarea procedurilor si instructiunilor de lucru in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
7. Asigurarea unei comunicari eficiente cu angajatii si cu ceilalti departamente ale companiei in ceea ce priveste problemele de securitate si sanatate in munca.
Sarcini:
1. Identificarea riscurilor si elaborarea de planuri de actiune pentru prevenirea accidentelor si a bolilor profesionale.
2. Coordonarea activitatilor de formare si instruire a angajatilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
3. Monitorizarea si evaluarea periodica a programelor de securitate si sanatate in munca, precum si a performantelor angajatilor in acest domeniu.
4. Elaborarea si actualizarea procedurilor si instructiunilor de lucru in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
5. Asigurarea unei comunicari eficiente cu angajatii si cu ceilalti departamente ale companiei in ceea ce priveste problemele de securitate si sanatate in munca.
6. Colaborarea cu autoritatile competente in domeniul securitatii si sanatatii in munca pentru a asigura respectarea normelor si reglementarilor in vigoare.
7. Participarea la investigarea accidentelor si a incidentelor legate de securitatea si sanatatea in munca.
Cerinte:
1. Studii superioare in domeniul securitatii si sanatatii in munca sau o experienta relevanta in acest domeniu.
2. Cunostinte solide in domeniul securitatii si sanatatii in munca, precum si a normelor si reglementarilor in vigoare.
3. Abilitati excelente de comunicare si coordonare a activitatilor.
4. Capacitatea de a identifica riscurile si de a elabora planuri de actiune pentru prevenirea accidentelor si a bolilor profesionale.
5. Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu autoritatile competente in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
6. Abilitati excelente de organizare si planificare a activitatilor.
7. Capacitatea de a lua decizii rapide si eficiente in situatii de urgenta.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul sanatatii
Specialistii in domeniul sanatatii coordoneaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale, aplica cunostintele stiintifice referitoare la medicina, asistenta medicala, stomatologie, medicina veterinara, farmacie si promovarea sanatatii.
Alti specialisti in domeniul sanatatii
Alti specialisti din domeniul sanatatii furnizeaza servicii de sanatate legate de medicina dentara, farmacie, sanatatea si igiena mediului, sanatatea si securitatea la locul de munca, fizioterapie, nutritie, auz, vorbire, vedere, terapii de reabilitare. Aceasta grupa minora include toti specialistii din domeniul sanatatii umane, cu exceptia medicilor de medicina de familie si a medicilor specialisti, practicienilor din medicina complementara/alternativa, veterinarilor, asistentilor medicali generalisti, moaselor si paramedicilor.
Specialistii in domeniul mediului si al igienei si sanatatii ocupationale evalueaza, planifica si implementeaza programe pentru recunoasterea, monitorizarea si controlul factorilor de mediu care pot afecta sanatatea umana, pentru a asigura conditii de munca sigure si sanatoase, precum si pentru a preveni boli sau leziuni cauzate de agenti chimici, fizici, radiologici si biologici ori de factori ergonomici.