.

Cod COR coordonator presa


Cod COR coordonator presa

Cod COR: coordonator presa

Cod COR: 134907 - coordonator presa


Meseria de coordonator presa face parte din grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de coordonator presa

Istoria meseriei de coordonator presa se remarca prin evolutia sa de-a lungul anilor. In trecut, coordonatorii de presa erau responsabili pentru pregatirea materialelor de presa si pentru transmiterea acestora catre publicatiile media. Acestia erau, de asemenea, responsabili pentru gestionarea relatiilor cu presa si pentru asigurarea ca mesajele companiei sunt transmise corect si eficient. Cu trecerea timpului, rolul coordonatorului de presa s-a schimbat si s-a extins. Acestia sunt acum responsabili pentru crearea si implementarea strategiilor de comunicare, pentru monitorizarea si evaluarea rezultatelor campaniilor de presa si pentru gestionarea relatiilor cu publicul. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru gestionarea relatiilor cu presa si pentru asigurarea ca mesajele companiei sunt transmise corect si eficient.

Model fisa de post: coordonator presa

Fisa de post pentru meseria de coordonator presa


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: coordonator presa, cod COR 134907


Grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlu post: Coordonator presa

Departament: Comunicare / Publicitate

I. Descrierea postului:

Coordonatorul presa este responsabil pentru gestionarea si coordonarea tuturor activitatilor de presa si comunicare ale organizatiei. in aceasta pozitie, persoana va fi responsabila de dezvoltarea si implementarea strategiilor de presa si comunicare, precum si de intretinerea relatiilor cu media si cu publicul larg.

II. Responsabilitati:

Dezvoltarea si implementarea strategiilor de presa si comunicare
Identificarea oportunitatilor de promovare si dezvoltarea de campanii de marketing si publicitate
Gestionarea relatiilor cu media si cu publicul larg
Coordonarea productiei de materiale de presa si de comunicare (comunicate de presa, brosuri, pliante, etc.)
Organizarea si coordonarea evenimentelor de presa
Supervizarea si gestionarea activitatilor departamentului de presa si comunicare
Asigurarea respectarii politicilor si procedurilor organizatiei
III. Cerinte:

Studii superioare in domeniul comunicatiilor, jurnalism sau marketing
Experienta relevanta in domeniul presa si comunicare
Abilitati excelente de comunicare orala si scrisa, in limba romana si engleza
Cunostinte solide de utilizare a instrumentelor de editare si procesare a textelor si imaginilor
Capacitatea de a lucra in echipa si de a gestiona eficient resursele
Abilitati excelente de planificare, organizare si coordonare
Capacitatea de a gasi solutii creative si inovatoare
Orientare spre rezultate si atentie la detalii

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 134

  Grupa Minora 134

  Conducatori de unitati de prestari servicii

  Conducatorii de unitati de prestari de servicii planifica, conduc si coordoneaza furnizarea de servicii privind ingrijirea copiilor, sanatatea, ajutorul social, educatia si alte servicii profesionale si, de asemenea, gestioneaza activitatea sucursalelor institutiilor ce ofera servicii financiare si de asigurari.

 • COR

  Grupa de baza 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza se refera la conducatorii care planifica, coordoneaza direct si evalueaza furnizarea de servicii specializate profesionale si tehnice si care nu sunt clasificati in subgrupa majora 12 - Conducatori in domeniul administrativ si comercial sau in subgrupa majora 13 - Conducatori de unitati din industrie si servicii. De exemplu, conducatorii responsabili pentru furnizarea de servicii specifice politiei, corective, de biblioteca, juridice si a celor specifice pompierilor sunt clasificati aici.

 • COD

  COD COR 134907 - coordonator presa