.

Cod COR corhanitor


Cod COR corhanitor

Cod COR: corhanitor

Cod COR: 752209 - corhanitor


Meseria de corhanitor face parte din grupa de baza: 7522 Ebenisti si asimilati.

Istoria meseriei de corhanitor

Meseria de corhanitor a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii. Corhanitorii au fost folositi pentru a transporta obiecte grele, cum ar fi pietre, lemne si alte materiale, folosind carute sau carucioare. Acestia au fost, de asemenea, folositi pentru a transporta produse agricole si alte bunuri de la un loc la altul. In trecut, corhanitorii au fost folositi pentru a transporta produsele de la ferme la pietele din orase. In prezent, corhanitorii sunt folositi pentru a transporta produsele de la magazine la casele clientilor. Acestia sunt, de asemenea, folositi pentru a transporta produsele de la un loc la altul in cadrul unei companii. Corhanitorii sunt, de asemenea, folositi pentru a transporta produsele de la un loc la altul in cadrul unei companii.

Model fisa de post: corhanitor

Fisa de post pentru meseria de corhanitor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: corhanitor, cod COR 752209


Grupa de baza: 7522 Ebenisti si asimilati

FISA DE POST

Titlu post: Corhanitor

Descrierea postului:

Corhanitorul este responsabil pentru pregatirea si instalarea corhanei in locatii publice si private. Acesta trebuie sa asigure instalarea corecta si sigura a corhanei si sa se asigure ca aceasta functioneaza corect.

Responsabilitati si sarcini:

- Prezinta si instaleaza corhane in locatii publice si private

- Asigura ca corhana este instalata corect si sigur

- Verifica si intretine corhana pentru a se asigura ca functioneaza corect

- Repara corhana in cazul in care nu functioneaza corect

- Asigura ca corhana este curatata si intretinuta corespunzator

- Asigura ca toate piesele sunt in stare buna si ca sunt inlocuite in cazul in care sunt necesare

- Asigura ca toate piesele sunt inlocuite in mod corespunzator si ca sunt instalate corect

- Asigura ca toate piesele sunt inlocuite in mod corespunzator si ca sunt instalate corect

- Asigura ca toate piesele sunt inlocuite in mod

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 752

  Grupa Minora 752

  Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

  Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

 • COR

  Grupa de baza 7522 Ebenisti si asimilati

  Ebenistii si lucratorii asimilati acestora produc, decoreaza si repara mobilier din lemn, carute si alte vehicule, roti, piese de schimb, accesorii, modele si alte produse din lemn utilizand masini de prelucrare a lemnului, masini-unelte si alte unelte de mana specializate.

 • COD

  COD COR 752209 - corhanitor