.

Cod COR cosmetician


Cod COR cosmetician

Cod COR: cosmetician

Cod COR: 514201 - cosmetician


Meseria de cosmetician face parte din grupa de baza: 5142 Cosmeticieni si asimilati.

Istoria meseriei de cosmetician

Meseria de cosmetician a existat de-a lungul istoriei, incepand cu Egiptul Antic. in acea perioada, femeile foloseau produse cosmetice pentru a-si imbunatati aspectul si pentru a se ingriji de pielea lor. in Grecia Antica, cosmetica a fost folosita pentru a imbunatati aspectul si pentru a se ingriji de pielea lor. in Evul Mediu, cosmetica a fost folosita pentru a ascunde imperfectiunile pielii si pentru a imbunatati aspectul. in secolul al XIX-lea, cosmetica a devenit mai populara si a inceput sa fie folosita pentru a imbunatati aspectul si pentru a se ingriji de pielea lor. in prezent, cosmetica este folosita pentru a imbunatati aspectul si pentru a se ingriji de pielea lor. Cosmeticianii sunt specialisti in aplicarea produselor cosmetice si in oferirea sfaturilor de ingrijire a pielii.

Model fisa de post: cosmetician

Fisa de post pentru meseria de cosmetician


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cosmetician, cod COR 514201


Grupa de baza: 5142 Cosmeticieni si asimilati

Titlu post: Cosmetician

Locatie:

Descrierea postului:

Cosmeticianul este responsabil pentru oferirea de servicii de ingrijire a pielii si a corpului, precum si pentru a oferi sfaturi si recomandari clientilor. Acesta trebuie sa aiba cunostinte despre produsele cosmetice si sa fie capabil sa recomande produsele potrivite pentru nevoile clientilor.

Responsabilitati:

Oferea de servicii de ingrijire a pielii si a corpului, cum ar fi epilarea, tratamentele faciale, masajul si alte tratamente cosmetice.

Oferirea de sfaturi si recomandari clientilor despre produsele cosmetice si tratamentele potrivite pentru nevoile lor.

Monitorizarea stocurilor de produse cosmetice si a materialelor de consum si comandarea de produse si materiale suplimentare atunci cand este necesar.

Mentinerea unui mediu curat si igienic in saloanele de infrumusetare.

Asigurarea unui serviciu de inalta calitate clientilor.

Urmarirea si respectarea regulilor si procedurilor de siguranta si igiena.

Cerinte:

Diploma de absolvire a unei scoli de cosmetologie sau a unei scoli de infrum

 • 5

  Grupa Majora 5

  Lucratori in domeniul serviciilor

  Lucratorii in domeniul serviciilor furnizeaza servicii personale si de protectie legate de calatorii, gospodarii, furnizarea de alimente, ingrijire personala sau protectie impotriva incendiilor si actelor de delincventa, prezinta si vand bunuri cu ridicata sau cu amanuntul in magazine sau unitati similare, precum si la tarabe si in piete.

 • 51

  Subgrupa Majora 51

  Lucratori in domeniul serviciilor personale

  Lucratorii in servicii personale furnizeaza servicii personale legate de calatorii, gospodarie, furnizarea de alimente, ingrijirea personala si a copiilor.

 • 514

  Grupa Minora 514

  Coafori, cosmeticieni si asimilati

  Coaforii, cosmeticienii si asimilatii acestora taie si coafeaza parul, barbieresc si aranjeaza barbile, fac tratamente de infrumusetare, aplica cosmetice si machiaje si ofera alte tipuri de tratament persoanelor in scopul imbunatatirii infatisarii acestora.

 • COR

  Grupa de baza 5142 Cosmeticieni si asimilati

  Cosmeticienii si asimilatii acestora fac tratamente de infrumusetare faciale si corporale, aplica cosmetice si machiaj si ofera si alte tipuri de tratament persoanelor fizice in scopul de a imbunatati aspectul acestora.

 • COD

  COD COR 514201 - cosmetician