.

Cod COR creator, modelier mase plastice


Cod COR creator, modelier mase plastice

Cod COR: creator, modelier mase plastice

Cod COR: 814206 - creator, modelier mase plastice


Meseria de creator, modelier mase plastice face parte din grupa de baza: 8142 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din plastic.

Istoria meseriei de creator, modelier mase plastice

Meseria de creator, modelier mase plastice se refera la procesul de creare a produselor din mase plastice prin modelare, turnare, injectare sau extruziune. Acest proces a inceput in anii 1950, cand au fost inventate masele plastice. Acestea au permis producatorilor sa creeze produse mai ieftine si mai durabile decat produsele din materiale traditionale, cum ar fi lemnul sau metalul. Acest lucru a dus la o crestere a popularitatii produselor din mase plastice si, prin urmare, la o crestere a cererii pentru creatorii, modelierii mase plastice. Acestea sunt persoane care creeaza produse din mase plastice prin modelare, turnare, injectare sau extruziune. Acestea pot fi produse de uz casnic, produse medicale, produse de transport sau produse industriale. Creatorii, modelierii mase plastice trebuie sa aiba cunostinte despre materialele si procesele de fabricatie, precum si despre tehnologia CAD si a altor programe de proiectare. Acestea trebuie sa fie capabile sa creeze produse care sa indeplineasca cerintele clientilor si sa fie capabile sa lucreze in mod eficient si eficace.

Model fisa de post: creator, modelier mase plastice

Fisa de post pentru meseria de creator, modelier mase plastice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: creator, modelier mase plastice, cod COR 814206


Grupa de baza: 8142 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din plastic

FISA DE POST

Titlu post: Creator, modelier mase plastice

Departament: Productie

Subordonat: Directorului de productie

Responsabilitati:

- Modelarea masei plastice pentru produsele finisate;

- Utilizarea echipamentelor si a materialelor necesare pentru modelarea masei plastice;

- Verificarea calitatii produselor finisate;

- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de productie;

- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate;

- Executarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar.

Competente:

- Experienta anterioara in modelarea masei plastice;

- Cunostinte tehnice si abilitati practice;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Capacitatea de a lucra sub presiune;

- Atentie la detalii si orientare catre rezultate;

- Abilitati de organizare si planificare.

Beneficii:

- Salariu competitiv;

- Bonusuri si alte beneficii;

- Program flexibil;

- Mediu de lucru placut si prietenos.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 814

  Grupa Minora 814

  Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie actioneaza si supravegheaza masinile (utilajele) de malaxat si amestecare a cauciucului si a compusilor din cauciuc, care produc diferite componente si produse din cauciuc natural si sintetic si din materiale plastice sau produc produse diferite din hartie, carton si materiale similare.

 • COR

  Grupa de baza 8142 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din plastic

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din plastic actioneaza si supravegheaza masinile si utilajele de malaxat si amestecare a compusilor pentru a obtine materiale plastice si care fabrica diferite componente si articole din plastic.

 • COD

  COD COR 814206 - creator, modelier mase plastice