.

Cod COR crescator de animale mici


Cod COR crescator de animale mici

Cod COR: crescator de animale mici

Cod COR: 612901 - crescator de animale mici


Meseria de crescator de animale mici face parte din grupa de baza: 6129 Crescatori de animale neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de crescator de animale mici

Istoria meseriei de crescator de animale mici se intinde pe o perioada indelungata de timp. Incepand cu antichitatea, crescatorii de animale mici au fost intotdeauna prezenti in societate. Acestia au fost folositi pentru a oferi produse alimentare, precum si pentru a oferi companie si protectie. In Evul Mediu, crescatorii de animale mici au fost folositi pentru a oferi produse alimentare si pentru a oferi protectie impotriva daunatorilor. In secolul al XIX-lea, crescatorii de animale mici au inceput sa fie folositi pentru a oferi companie si protectie, precum si pentru a oferi produse alimentare. In prezent, crescatorii de animale mici sunt folositi pentru a oferi companie si protectie, precum si pentru a oferi produse alimentare si produse de ingrijire.

Model fisa de post: crescator de animale mici

Fisa de post pentru meseria de crescator de animale mici


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: crescator de animale mici, cod COR 612901


Grupa de baza: 6129 Crescatori de animale neclasificati in grupele de baza anterioare

FISA DE POST

Titlu: Crescator de animale mici

Descrierea postului:

Crescatorul de animale mici este responsabil pentru ingrijirea si cresterea animalelor mici, precum si pentru asigurarea unui mediu sigur si sanatos pentru acestea. Acesta trebuie sa se asigure ca animalele sunt hranite si ingrijite corespunzator, sa monitorizeze starea lor de sanatate si sa ia masuri adecvate in cazul in care se constata probleme. De asemenea, crescatorul de animale mici trebuie sa se asigure ca animalele sunt vaccinate si deparazitate la timp si sa ofere asistenta si consiliere clientilor care doresc sa cumpere animale.

Responsabilitati:

- Sa asigure ingrijirea si cresterea animalelor mici;

- Sa monitorizeze starea de sanatate a animalelor si sa ia masuri adecvate in cazul in care se constata probleme;

- Sa asigure vaccinarea si deparazitarea animalelor la timp;

- Sa ofere asistenta si consiliere clientilor care doresc sa cumpere animale;

- Sa se asigure ca animalele sunt hranite si ingrijite corespunzator;

- Sa se asigure ca animalele sunt tinute in conditii optime;

- Sa se asigure ca animalele sunt transportate in siguranta;

- Sa se asigure ca animalele sunt tinute in spatii curate si igienizate;

- Sa se asigure ca animalele sunt tinute in conditii de siguranta si confort;

- Sa se asigure ca animalele sunt tinute in conditii de siguranta si confort;

- Sa se asigure ca animalele sunt tinute in conditii de sigur

 • 6

  Grupa Majora 6

  Lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit

  Lucratorii calificati in agricultura, silvicultura si pescuit se ocupa cu cresterea si recoltarea culturilor de camp sau cu plantarea de arbori si arbusti, culegerea de fructe de padure si plante salbatice, cresterea (reproductia), ingrijirea ori vanarea animalelor, producerea unei game diversificate de produse prin cresterea animalelor, cultivarea, intretinerea (conservarea) si exploatarea padurilor, cresterea sau capturarea pestilor, cultivarea ori recoltarea diferitelor specii (forme de viata) acvatice in scopul de a asigura hrana, adapost si venituri pentru ei si familiile lor.

 • 61

  Subgrupa Majora 61

  Muncitori calificati in agricultura

  Muncitorii calificati in agricultura, orientati catre piata, planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole necesare pentru cresterea si recoltarea culturilor de camp, plantarea pomilor si arbustilor, cresterea diferitelor specii de animale si producerea de produse de origine animala pentru vanzarea sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.

 • 612

  Grupa Minora 612

  Crescatori de animale

  Crescatorii de animale planifica, organizeaza si efectueaza activitati pentru cresterea si ingrijirea animalelor domestice, pasarilor, albinelor, viermilor de matase si altor animale nedomestice, pentru productia de carne, produse lactate, miere, piei, materiale textile si alte produse sau pentru utilizarea ca animale de tractiune si in activitati sportive ori recreative, pentru vanzare sau livrare catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate ori in piete.

 • COR

  Grupa de baza 6129 Crescatori de animale neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde crescatorii de animale neclasificati in alta parte in grupa minora 612 - Crescatori de animale. De exemplu, grupa de baza ii include pe aceia care lucreaza in reproducerea, cresterea si ingrijirea mamiferelor nedomestice, vanatului si altor pasari (exclusiv pasari de curte), melcilor, serpilor si altor reptile, precum si diferitelor insecte si animale utilizate pentru testele de laborator, pentru vanzare sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate, gradini zoologice si circuri ori in piete.

 • COD

  COD COR 612901 - crescator de animale mici