.

Cod COR crescator de melci


Cod COR crescator de melci

Cod COR: crescator de melci

Cod COR: 612904 - crescator de melci


Meseria de crescator de melci face parte din grupa de baza: 6129 Crescatori de animale neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de crescator de melci

Istoria meseriei de crescator de melci se intinde inapoi in timp, pana in anii 1700, cand melcii erau folositi ca hrana in Europa. In acea perioada, melcii erau adunati din paduri si din alte locuri si erau vanduti in piete. In anii 1800, crescatorii de melci au inceput sa se specializeze in cresterea melcilor pentru a le folosi ca hrana. Acestia au inceput sa creeze ferme de melci, unde melcii erau crescuti in conditii controlate si hrana lor era monitorizata. In prezent, crescatorii de melci folosesc tehnologii avansate pentru a creste melcii in conditii optime si pentru a obtine produse de calitate superioara.

Model fisa de post: crescator de melci

Fisa de post pentru meseria de crescator de melci


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: crescator de melci, cod COR 612904


Grupa de baza: 6129 Crescatori de animale neclasificati in grupele de baza anterioare

FISA DE POST

Titlu: Crescator de melci

Descrierea postului:

Crescatorul de melci este responsabil pentru cresterea si ingrijirea melcilor, precum si pentru asigurarea conditiilor optime pentru cresterea si dezvoltarea lor. Acesta trebuie sa monitorizeze starea de sanatate a melcilor si sa ia masuri pentru a preveni si trata bolile. De asemenea, crescatorul de melci trebuie sa asigure conditii optime de mediu pentru melci, inclusiv temperatura, umiditatea si alimentatia adecvata.

Responsabilitati:

- Monitorizarea starii de sanatate a melcilor si luarea masurilor necesare pentru prevenirea si tratarea bolilor;

- Asigurarea conditiilor optime de mediu pentru melci, inclusiv temperatura, umiditatea si alimentatia adecvata;

- Monitorizarea cresterii si dezvoltarii melcilor;

- Asigurarea unui mediu curat si sanatos pentru melci;

- Monitorizarea si ingrijirea melcilor in vederea vanzarii;

- Asigurarea unei bune comunicari cu clientii si furnizorii;

- Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de siguranta si s

 • 6

  Grupa Majora 6

  Lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit

  Lucratorii calificati in agricultura, silvicultura si pescuit se ocupa cu cresterea si recoltarea culturilor de camp sau cu plantarea de arbori si arbusti, culegerea de fructe de padure si plante salbatice, cresterea (reproductia), ingrijirea ori vanarea animalelor, producerea unei game diversificate de produse prin cresterea animalelor, cultivarea, intretinerea (conservarea) si exploatarea padurilor, cresterea sau capturarea pestilor, cultivarea ori recoltarea diferitelor specii (forme de viata) acvatice in scopul de a asigura hrana, adapost si venituri pentru ei si familiile lor.

 • 61

  Subgrupa Majora 61

  Muncitori calificati in agricultura

  Muncitorii calificati in agricultura, orientati catre piata, planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole necesare pentru cresterea si recoltarea culturilor de camp, plantarea pomilor si arbustilor, cresterea diferitelor specii de animale si producerea de produse de origine animala pentru vanzarea sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.

 • 612

  Grupa Minora 612

  Crescatori de animale

  Crescatorii de animale planifica, organizeaza si efectueaza activitati pentru cresterea si ingrijirea animalelor domestice, pasarilor, albinelor, viermilor de matase si altor animale nedomestice, pentru productia de carne, produse lactate, miere, piei, materiale textile si alte produse sau pentru utilizarea ca animale de tractiune si in activitati sportive ori recreative, pentru vanzare sau livrare catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate ori in piete.

 • COR

  Grupa de baza 6129 Crescatori de animale neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde crescatorii de animale neclasificati in alta parte in grupa minora 612 - Crescatori de animale. De exemplu, grupa de baza ii include pe aceia care lucreaza in reproducerea, cresterea si ingrijirea mamiferelor nedomestice, vanatului si altor pasari (exclusiv pasari de curte), melcilor, serpilor si altor reptile, precum si diferitelor insecte si animale utilizate pentru testele de laborator, pentru vanzare sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate, gradini zoologice si circuri ori in piete.

 • COD

  COD COR 612904 - crescator de melci