.

Cod COR crescator de pasari


Cod COR crescator de pasari

Cod COR: crescator de pasari

Cod COR: 612201 - crescator de pasari


Meseria de crescator de pasari face parte din grupa de baza: 6122 Crescatori de pasari.

Istoria meseriei de crescator de pasari

Istoria meseriei de crescator de pasari dateaza din antichitate, cand egiptenii au inceput sa cresca pasari pentru carne si oua. In Evul Mediu, crescatorii de pasari au inceput sa se specializeze in crescutul pasarilor decorative, precum papagalii si canarii. Acestia au fost adusi in Europa de catre navigatorii portughezi si spanioli. In secolul al XIX-lea, crescatorii de pasari au inceput sa se specializeze in crescutul pasarilor de curte, precum gastele, ratele si curcanii. Acestia au fost folositi pentru carne, oua si blana. In prezent, crescatorii de pasari se specializeaza in crescutul pasarilor decorative, precum papagalii, canarii si perusii, precum si in crescutul pasarilor de curte, precum gastele, ratele si curcanii.

Model fisa de post: crescator de pasari

Fisa de post pentru meseria de crescator de pasari


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: crescator de pasari, cod COR 612201


Grupa de baza: 6122 Crescatori de pasari

FISA DE POST

Titlu: Crescator de pasari

Descrierea postului:

Crescatorul de pasari este responsabil pentru cresterea, ingrijirea si intretinerea pasarilor. Acesta trebuie sa asigure conditii optime de crestere si ingrijire a pasarilor, sa monitorizeze starea de sanatate a acestora si sa administreze tratamente medicale, daca este necesar. De asemenea, crescatorul de pasari trebuie sa se asigure ca pasarile sunt hranite corespunzator si ca sunt intretinute in conditii optime.

Responsabilitati:

- Cresterea, ingrijirea si intretinerea pasarilor;
- Monitorizarea starii de sanatate a pasarilor;
- Administrarea tratamentelor medicale, daca este necesar;
- Asigurarea conditiilor optime de crestere si ingrijire a pasarilor;
- Asigurarea hranei corespunzatoare pentru pasari;
- intretinerea conditiilor optime pentru pasari.

Competente:

- Cunostinte solide despre pasari;
- Abilitati de ingrijire si intretinere a pasarilor;
- Abilitati de monitorizare a starii de sanatate a pasarilor;

 • 6

  Grupa Majora 6

  Lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit

  Lucratorii calificati in agricultura, silvicultura si pescuit se ocupa cu cresterea si recoltarea culturilor de camp sau cu plantarea de arbori si arbusti, culegerea de fructe de padure si plante salbatice, cresterea (reproductia), ingrijirea ori vanarea animalelor, producerea unei game diversificate de produse prin cresterea animalelor, cultivarea, intretinerea (conservarea) si exploatarea padurilor, cresterea sau capturarea pestilor, cultivarea ori recoltarea diferitelor specii (forme de viata) acvatice in scopul de a asigura hrana, adapost si venituri pentru ei si familiile lor.

 • 61

  Subgrupa Majora 61

  Muncitori calificati in agricultura

  Muncitorii calificati in agricultura, orientati catre piata, planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole necesare pentru cresterea si recoltarea culturilor de camp, plantarea pomilor si arbustilor, cresterea diferitelor specii de animale si producerea de produse de origine animala pentru vanzarea sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.

 • 612

  Grupa Minora 612

  Crescatori de animale

  Crescatorii de animale planifica, organizeaza si efectueaza activitati pentru cresterea si ingrijirea animalelor domestice, pasarilor, albinelor, viermilor de matase si altor animale nedomestice, pentru productia de carne, produse lactate, miere, piei, materiale textile si alte produse sau pentru utilizarea ca animale de tractiune si in activitati sportive ori recreative, pentru vanzare sau livrare catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate ori in piete.

 • COR

  Grupa de baza 6122 Crescatori de pasari

  Crescatorii de pasari planifica, organizeaza si efectueaza activitati agricole pentru cresterea si ingrijirea gainilor, curcanilor, gastelor, ratelor si a altor pasari de curte, pentru a produce carne, oua si material de reproducere a efectivelor de pasari, pentru vanzare sau livrare catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate ori in piete.

 • COD

  COD COR 612201 - crescator de pasari