.

Cod COR crescator de pui pentru carne


Cod COR crescator de pui pentru carne

Cod COR: crescator de pui pentru carne

Cod COR: 612205 - crescator de pui pentru carne


Meseria de crescator de pui pentru carne face parte din grupa de baza: 6122 Crescatori de pasari.

Istoria meseriei de crescator de pui pentru carne

Istoria meseriei de crescator de pui pentru carne se intinde pe o perioada de aproximativ 200 de ani. Primii crescatori de pui pentru carne au inceput sa se dezvolte in Anglia in secolul al XIX-lea, cand au inceput sa se dezvolte fermele de crestere a puilor. Acestea au fost create pentru a satisface cererea crescanda de carne de pui. In anii 1950, crescatorii de pui pentru carne au inceput sa foloseasca tehnologii mai avansate pentru a creste productia si a reduce costurile. Acest lucru a permis crescatorilor sa produca mai multa carne de pui la un cost mai mic. In prezent, crescatorii de pui pentru carne folosesc tehnologii avansate pentru a creste productia si a reduce costurile. Acest lucru a permis crescatorilor sa produca mai multa carne de pui la un cost mai mic.

Model fisa de post: crescator de pui pentru carne

Fisa de post pentru meseria de crescator de pui pentru carne


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: crescator de pui pentru carne , cod COR 612205


Grupa de baza: 6122 Crescatori de pasari

Titlu post: Crescator de pui pentru carne

Descrierea postului:

Crescatorul de pui pentru carne este responsabil pentru cresterea si ingrijirea puiilor pentru carne. Acesta trebuie sa asigure conditii optime de crestere si ingrijire a puiilor, sa monitorizeze starea de sanatate a puiilor si sa ia masurile necesare pentru a preveni si trata bolile.

Responsabilitati:

- Asigurarea conditiilor optime de crestere si ingrijire a puiilor;

- Monitorizarea starii de sanatate a puiilor;

- Administrarea tratamentelor medicale necesare;

- Asigurarea alimentatiei adecvate si a conditiilor de igiena;

- Monitorizarea si controlul productiei;

- Monitorizarea si controlul calitatii produselor;

- Monitorizarea si controlul costurilor;

- Monitorizarea si controlul stocurilor;

- Monitorizarea si controlul activitatilor de ingrijire a puiilor;

- Monitorizarea si controlul activitatilor de transport si livrare.

Cerinte:

- Experienta in domeniul cresterii puiilor pentru carne;

- Cunostinte solide despre ingrijirea si cre

 • 6

  Grupa Majora 6

  Lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit

  Lucratorii calificati in agricultura, silvicultura si pescuit se ocupa cu cresterea si recoltarea culturilor de camp sau cu plantarea de arbori si arbusti, culegerea de fructe de padure si plante salbatice, cresterea (reproductia), ingrijirea ori vanarea animalelor, producerea unei game diversificate de produse prin cresterea animalelor, cultivarea, intretinerea (conservarea) si exploatarea padurilor, cresterea sau capturarea pestilor, cultivarea ori recoltarea diferitelor specii (forme de viata) acvatice in scopul de a asigura hrana, adapost si venituri pentru ei si familiile lor.

 • 61

  Subgrupa Majora 61

  Muncitori calificati in agricultura

  Muncitorii calificati in agricultura, orientati catre piata, planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole necesare pentru cresterea si recoltarea culturilor de camp, plantarea pomilor si arbustilor, cresterea diferitelor specii de animale si producerea de produse de origine animala pentru vanzarea sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.

 • 612

  Grupa Minora 612

  Crescatori de animale

  Crescatorii de animale planifica, organizeaza si efectueaza activitati pentru cresterea si ingrijirea animalelor domestice, pasarilor, albinelor, viermilor de matase si altor animale nedomestice, pentru productia de carne, produse lactate, miere, piei, materiale textile si alte produse sau pentru utilizarea ca animale de tractiune si in activitati sportive ori recreative, pentru vanzare sau livrare catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate ori in piete.

 • COR

  Grupa de baza 6122 Crescatori de pasari

  Crescatorii de pasari planifica, organizeaza si efectueaza activitati agricole pentru cresterea si ingrijirea gainilor, curcanilor, gastelor, ratelor si a altor pasari de curte, pentru a produce carne, oua si material de reproducere a efectivelor de pasari, pentru vanzare sau livrare catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate ori in piete.

 • COD

  COD COR 612205 - crescator de pui pentru carne