.

Cod COR croitor confectioner costume teatru


Cod COR croitor confectioner costume teatru

Cod COR: croitor confectioner costume teatru

Cod COR: 753206 - croitor confectioner costume teatru


Meseria de croitor confectioner costume teatru face parte din grupa de baza: 7532 Confectioneri de sabloane si tipare.

Istoria meseriei de croitor confectioner costume teatru

Meseria de croitor confectioner costume teatru se remarca prin istoria sa lunga si bogata. Incepand cu secolul al XVII-lea, croitorii au inceput sa creeze costume teatrale, folosind materiale precum matasea, catifeaua si brocartul. Acestia au creat costume care sa reflecte stilul si epoca in care se desfasura piesa, precum si personalitatea personajului. In secolul al XIX-lea, croitorii au inceput sa foloseasca materiale mai ieftine, cum ar fi bumbacul si in, pentru a crea costume mai ieftine si mai usor de intretinut. In prezent, croitorii confectioneaza costume teatrale folosind materiale mai moderne, cum ar fi poliesterul si lycra, pentru a crea costume mai durabile si mai usor de intretinut.

Model fisa de post: croitor confectioner costume teatru

Fisa de post pentru meseria de croitor confectioner costume teatru


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: croitor confectioner costume teatru, cod COR 753206


Grupa de baza: 7532 Confectioneri de sabloane si tipare

FISA DE POST

Titlu post: Croitor confectioner costume teatru

Descrierea postului:

Croitorul confectioner costume teatru este responsabil pentru proiectarea, confectionarea si repararea costumelor teatrale. El/ea trebuie sa creeze costumele teatrale in conformitate cu cerintele regizorului si sa le asigure pe scena.

Responsabilitati si sarcini:

- Proiectarea si confectionarea costumelor teatrale in conformitate cu cerintele regizorului;

- Repararea costumelor teatrale;

- Asigurarea costumelor pe scena;

- Asigurarea calitatii costumelor teatrale;

- Mentinerea unui inventar al costumelor teatrale;

- Colaborarea cu regizorul pentru a se asigura ca costumele sunt adecvate pentru piesa;

- Colaborarea cu alte departamente pentru a se asigura ca costumele sunt livrate la timp;

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat.

Cerinte:

- Experienta in domeniul croitoriei si confectionarii de costume teatrale;

- Abilitati de croitorie si cunostinte despre materiale;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de utilizare a echipamentelor de croitorie.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 753

  Grupa Minora 753

  Lucratori in industria textila si confectii

  Lucratorii din industria textila si confectii se ocupa cu ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite, proiectarea si fabricarea de confectii textile, produse din piele sau blana, repara, reinnoiesc si decoreaza articolele de imbracaminte, manusi si alte produse textile, concep modele de imbracaminte, instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteria mobilierului, aparatelor ortopedice si accesoriilor de automobile, taie, razuiesc, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile de animale, modifica si repara incaltaminte si articole din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7532 Confectioneri de sabloane si tipare

  Confectionerii de sabloane si tipare se ocupa cu crearea modelelor-etalon de precizie pentru fabricarea articolelor de imbracaminte din textile si produse din piele sau blana. Acestia traseaza, taie, modeleaza materiale textile, piele fina si alte materiale conform planurilor sau specificatiilor privind fabricarea de articole de imbracaminte, palarii si sepci, manusi si produse diverse.

 • COD

  COD COR 753206 - croitor confectioner costume teatru