.

Cod COR croitor pentru incaltaminte si articole tehnice din cauciuc


Cod COR croitor pentru incaltaminte si articole tehnice din cauciuc

Cod COR: croitor pentru incaltaminte si articole tehnice din cauciuc

Cod COR: 814127 - croitor pentru incaltaminte si articole tehnice din cauciuc


Meseria de croitor pentru incaltaminte si articole tehnice din cauciuc face parte din grupa de baza: 8141 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc.

Istoria meseriei de croitor pentru incaltaminte si articole tehnice din cauciuc

Meseria de croitor pentru incaltaminte si articole tehnice din cauciuc dateaza din secolul al XIX-lea, cand a fost introdusa in Europa. In acea perioada, croitorii erau angajati pentru a face incaltaminte si articole tehnice din cauciuc, cum ar fi cizme, pantofi, cizme de cauciuc si alte articole. Acestia foloseau materiale precum piele, cauciuc si alte materiale sintetice pentru a crea produsele lor. In anii 1950, industria incaltamintei si a articolelor tehnice din cauciuc a inceput sa se dezvolte, iar croitorii au devenit din ce in ce mai specializati. Acestia au inceput sa foloseasca tehnologii avansate pentru a crea produse de calitate superioara. In prezent, croitorii sunt angajati in industria incaltamintei si a articolelor tehnice din cauciuc pentru a crea produse de calitate superioara. Acestia folosesc tehnologii avansate si materiale de inalta calitate pentru a crea produse durabile si de calitate.

Model fisa de post: croitor pentru incaltaminte si articole tehnice din cauciuc

Fisa de post pentru meseria de croitor pentru incaltaminte si articole tehnice din cauciuc


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: croitor pentru incaltaminte si articole tehnice din cauciuc, cod COR 814127


Grupa de baza: 8141 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc

FISA DE POST

Titlu post: Croitor pentru incaltaminte si articole tehnice din cauciuc

Descrierea postului:

Croitorul pentru incaltaminte si articole tehnice din cauciuc este responsabil pentru crearea si confectionarea de produse din cauciuc, cum ar fi incaltaminte, articole de imbracaminte, articole tehnice si alte produse din cauciuc. Acesta trebuie sa cunoasca si sa foloseasca tehnici de croitorie si de cusut, precum si tehnici de prelucrare a materialelor din cauciuc.

Responsabilitati:

- Crearea si confectionarea de produse din cauciuc, cum ar fi incaltaminte, articole de imbracaminte, articole tehnice si alte produse din cauciuc.

- Utilizarea tehnicilor de croitorie si de cusut, precum si tehnici de prelucrare a materialelor din cauciuc.

- Verificarea produselor pentru a se asigura ca sunt de calitate si conforme cu standardele.

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat.

- Respectarea tuturor regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul croitoriei si al prelucrarii materialelor din cauciuc.

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

- Abilitati de organizare si planificare.

- Abilitati de rezolvare a problemelor.

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a instrumentelor de croitorie si prelucrare a materialelor din cauciuc.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 814

  Grupa Minora 814

  Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie actioneaza si supravegheaza masinile (utilajele) de malaxat si amestecare a cauciucului si a compusilor din cauciuc, care produc diferite componente si produse din cauciuc natural si sintetic si din materiale plastice sau produc produse diferite din hartie, carton si materiale similare.

 • COR

  Grupa de baza 8141 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din cauciuc actioneaza si monitorizeaza masinile (utilajele) de malaxat si amestecare a cauciucului si a compusilor din cauciuc si produc diferite componente si produse din cauciuc natural si sintetic, cum ar fi incaltaminte turnata in tipar, articole casnice, materiale izolante, accesorii industriale sau anvelope.

 • COD

  COD COR 814127 - croitor pentru incaltaminte si articole tehnice din cauciuc