.

Cod COR croitor-stantator articole marochinarie


Cod COR croitor-stantator articole marochinarie

Cod COR: croitor-stantator articole marochinarie

Cod COR: 731833 - croitor-stantator articole marochinarie


Meseria de croitor-stantator articole marochinarie face parte din grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare.

Istoria meseriei de croitor-stantator articole marochinarie

Meseria de croitor-stantator articole marochinarie se remarca prin istoria sa indelungata. Aceasta meserie a fost practicata de-a lungul secolelor, incepand cu Evul Mediu, cand croitorii erau angajati pentru a confectiona haine si articole marochinarie pentru nobilii si regii vremii. In secolul al XVIII-lea, croitorii au inceput sa lucreze cu materiale mai sofisticate, cum ar fi pielea si blana, si au dezvoltat tehnici mai avansate de croitorie. In secolul al XIX-lea, croitorii au inceput sa lucreze cu materiale mai ieftine, cum ar fi bumbacul si in, si au dezvoltat tehnici mai rapide de croitorie. In prezent, croitorii-stantatori articole marochinarie folosesc tehnologii avansate pentru a crea produse de calitate superioara. Acestia folosesc masini de cusut, masini de taiat, masini de brodat si alte echipamente specializate pentru a crea produse de calitate superioara.

Model fisa de post: croitor-stantator articole marochinarie

Fisa de post pentru meseria de croitor-stantator articole marochinarie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: croitor-stantator articole marochinarie, cod COR 731833


Grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

Titlu post: Croitor-stantator articole marochinarie

Descrierea postului:

Croitor-stantator articole marochinarie este responsabil pentru fabricarea, repararea si modificarea articolelor de marochinarie, cum ar fi genti, curele, portofele, serviete, etc. Acesta trebuie sa creeze produse de calitate, care sa se potriveasca cerintelor clientilor si sa se incadreze in bugetul stabilit.

Responsabilitati:

-Creeaza produse de marochinarie, cum ar fi genti, curele, portofele, serviete, etc.

-Repara si modifica produsele de marochinarie existente.

-Utilizeaza materiale de calitate pentru a asigura durabilitatea produselor.

-Verifica produsele pentru a se asigura ca sunt conforme cu cerintele clientilor.

-Mentine un mediu de lucru curat si organizat.

-Respecta toate regulile si procedurile de securitate.

-Respecta termenele limita stabilite pentru livrarea produselor.

Competente:

-Cunostinte solide de croitorie si stantare.

-Abilitati excelente de comunicare si lucru in echipa.

-Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita.

-Abilitati de organizare si planificare.

-Abilitati de rezolvare a problemelor.

-Cunostinte de baza in utilizarea calculatorului.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

  Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare aplica tehnici si modele traditionale pentru a produce tesaturi, produse tricotate, brodate, tesute si alte articole de imbracaminte si articole de uz casnic, precum si incaltaminte traditionala, genti de mana, curele si alte accesorii.

 • COD

  COD COR 731833 - croitor-stantator articole marochinarie