.

Cod COR croitor-stantator piese incaltaminte


Cod COR croitor-stantator piese incaltaminte

Cod COR: croitor-stantator piese incaltaminte

Cod COR: 815603 - croitor-stantator piese incaltaminte


Meseria de croitor-stantator piese incaltaminte face parte din grupa de baza: 8156 Operatori la masini si utilaje din industria incaltamintei.

Istoria meseriei de croitor-stantator piese incaltaminte

Meseria de croitor-stantator piese incaltaminte a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii. Croitorii-stantatori de piese incaltaminte au fost responsabili pentru fabricarea si repararea incaltamintei, incepand cu secolul al XV-lea. Acestia au folosit materiale precum piele, blana si panza pentru a crea incaltaminte, precum si pentru a repara incaltaminte veche. In secolul al XIX-lea, croitorii-stantatori de piese incaltaminte au inceput sa foloseasca masini de cusut pentru a face incaltaminte mai rapid si mai eficient. Acestia au dezvoltat si tehnici noi de fabricare a incaltamintei, precum si de reparare a incaltamintei vechi. In prezent, croitorii-stantatori de piese incaltaminte folosesc masini de cusut si alte tehnologii avansate pentru a crea si repara incaltaminte.

Model fisa de post: croitor-stantator piese incaltaminte

Fisa de post pentru meseria de croitor-stantator piese incaltaminte


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: croitor-stantator piese incaltaminte, cod COR 815603


Grupa de baza: 8156 Operatori la masini si utilaje din industria incaltamintei

Titlu post: Croitor-stantator piese incaltaminte

Descrierea postului:

Croitor-stantator piese incaltaminte este responsabil pentru prelucrarea materialelor textile si a materialelor sintetice pentru a crea piese de incaltaminte. Acesta trebuie sa creeze, sa taie, sa cusute si sa asambleze piese de incaltaminte, cum ar fi talpile, partea superioara, cureaua si alte elemente.

Responsabilitati:

-Creeaza, taie, cusute si asambleaza piese de incaltaminte, cum ar fi talpile, partea superioara, cureaua si alte elemente.

-Verifica piesele de incaltaminte pentru a se asigura ca sunt de calitate si conforme cu standardele de calitate.

-Utilizeaza masini de cusut si alte echipamente pentru a prelucra materialele textile si sintetice.

-Verifica si ajusteaza masinile de cusut si alte echipamente pentru a se asigura ca functioneaza corect.

-Mentine un mediu de lucru curat si organizat.

-Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru.

Cerinte:

-Experienta anterioara in domeniul croitoriei si al prelucrarii materialelor textile si sintetice.

-Cunostinte solide despre masinile de cusut si alte echipamente.

-Abilitati excelente de comunicare si lucru in echipa.

-Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

-Abilitati de organizare si planificare.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 815

  Grupa Minora 815

  Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele actioneaza si supravegheaza diverse tipuri de utilaje care pregatesc, prelucreaza si trateaza fibrele, firele, pielea, blana; produc, modifica si repara incaltamintea, articolele de imbracaminte si fabrica sau curata materialele textile ori blana si articolele din piele.

 • COR

  Grupa de baza 8156 Operatori la masini si utilaje din industria incaltamintei

  Operatorii la masinile si utilajele din industria incaltamintei actioneaza si supravegheaza masinile care produc si repara incaltamintea standard sau speciala, gentile de mana si alte accesorii, confectionate, in principal, din piele.

 • COD

  COD COR 815603 - croitor-stantator piese incaltaminte