.

Cod COR culegator la masina de turnat randuri pentru titluri (LUDLOV)


Cod COR culegator la masina de turnat randuri pentru titluri (LUDLOV)

Cod COR: culegator la masina de turnat randuri pentru titluri (LUDLOV)

Cod COR: 732103 - culegator la masina de turnat randuri pentru titluri (LUDLOV)


Meseria de culegator la masina de turnat randuri pentru titluri (LUDLOV) face parte din grupa de baza: 7321 Zetari si linotipisti.

Istoria meseriei de culegator la masina de turnat randuri pentru titluri (LUDLOV)

Meseria de culegator la masina de turnat randuri pentru titluri (LUDLOV) dateaza din anii 1950, cand a fost inventata prima masina de turnat randuri pentru titluri. Acestea au fost folosite pentru a crea titluri pentru carti, reviste si alte materiale imprimate. Culegatorul la masina de turnat randuri pentru titluri (LUDLOV) este responsabil pentru alimentarea masinii cu randuri de titlu si pentru verificarea calitatii acestora. Acesta trebuie sa aiba ochiul atent pentru a detecta orice erori sau defecte in randurile de titlu si sa le corecteze inainte de a fi turnate. Meseria de culegator la masina de turnat randuri pentru titluri (LUDLOV) a evoluat de-a lungul anilor, de la masinile manuale la cele automate, care pot produce randuri de titlu mai rapide si mai precise.

Model fisa de post: culegator la masina de turnat randuri pentru titluri (LUDLOV)

Fisa de post pentru meseria de culegator la masina de turnat randuri pentru titluri (LUDLOV)


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: culegator la masina de turnat randuri pentru titluri (LUDLOV), cod COR 732103


Grupa de baza: 7321 Zetari si linotipisti

Fisa de post pentru culegator la masina de turnat randuri pentru titluri (LUDLOV)

Titlu: Culegator la masina de turnat randuri pentru titluri (LUDLOV)

Descrierea postului:

Culegatorul la masina de turnat randuri pentru titluri (LUDLOV) este responsabil pentru colectarea si sortarea randurilor de titluri produse de masina. Acesta trebuie sa verifice randurile pentru a se asigura ca sunt corecte si sa le sorteze in functie de dimensiune si model.

Responsabilitati:

Monitorizeaza si controleaza masina de turnat randuri pentru titluri (LUDLOV) pentru a se asigura ca functioneaza corect.

Colecteaza randurile produse de masina si le sorteaza in functie de dimensiune si model.

Verifica randurile pentru a se asigura ca sunt corecte si complete.

Asigura curatarea si intretinerea masinii de turnat randuri pentru titluri (LUDLOV).

Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul productiei sau al intretinerii masinilor.

Cunostinte de baza in domeniul mecanicii si electronice.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de organizare si planificare.

Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 732

  Grupa Minora 732

  Lucratori poligrafi

  Lucratorii poligrafi culeg si aranjeaza caracterele inainte de imprimare, monteaza si actioneaza presele de tiparit, leaga si finiseaza produsele tiparite, pregatesc sabloanele si actioneaza echipamentele de imprimare pe ecran (serigrafie).

 • COR

  Grupa de baza 7321 Zetari si linotipisti

  Zetarii si linotipistii corecteaza, configureaza, aranjeaza si compun texte si elemente grafice intr-o forma adecvata pentru utilizarea in diverse procese de imprimare si de reprezentare in alte medii vizuale.

 • COD

  COD COR 732103 - culegator la masina de turnat randuri pentru titluri (LUDLOV)