.

Cod COR cuptorar lianti


Cod COR cuptorar lianti

Cod COR: cuptorar lianti

Cod COR: 811401 - cuptorar lianti


Meseria de cuptorar lianti face parte din grupa de baza: 8114 Operatori la masini de preparare a cimentului, rocilor si altor produse minerale.

Istoria meseriei de cuptorar lianti

Meseria de cuptorar lianti a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din industria alimentara. Cuptorarii lianti sunt responsabili pentru prepararea aluatului si a produselor de patiserie, folosind ingrediente precum faina, zahar, oua, lapte si unt. Acestia folosesc o varietate de instrumente si echipamente, cum ar fi masini de framantat, tavi de copt si cuptoare, pentru a pregati produsele de patiserie. Meseria de cuptorar lianti a evoluat in timp, de la prepararea produselor de patiserie traditionale la produse mai moderne si mai variate. Cuptorarii lianti sunt acum responsabili pentru prepararea produselor de patiserie, cum ar fi prajituri, fursecuri, biscuiti, tarte si alte produse de patiserie.

Model fisa de post: cuptorar lianti

Fisa de post pentru meseria de cuptorar lianti


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cuptorar lianti, cod COR 811401


Grupa de baza: 8114 Operatori la masini de preparare a cimentului, rocilor si altor produse minerale

FISA DE POST

Titlu post: Cuptorar lianti

Descrierea postului:

Cuptorarul liantilor este responsabil pentru prelucrarea liantilor prin arderea lor in cuptoare speciale. Acesta trebuie sa asigure ca liantii sunt prelucrati in conformitate cu standardele de calitate si sa respecte toate regulile de siguranta.

Responsabilitati:

- Preluarea liantilor si pregatirea lor pentru ardere;

- Monitorizarea temperaturii si a presiunii in cuptor;

- Monitorizarea procesului de ardere si ajustarea temperaturii si presiunii in functie de necesitati;

- Verificarea calitatii liantilor prelucrati;

- Mentinerea curateniei si a ordinii in zona de lucru;

- Respectarea tuturor regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul prelucrarii liantilor;

- Cunostinte de baza in domeniul tehnologiei liantilor;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Atentie la detalii si spirit de observatie;

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 811

  Grupa Minora 811

  Operatori la instalatiile de exploatare si prelucrare a minereurilor

  Operatorii la instalatiile de exploatare si prelucrare a minereurilor actioneaza si supravegheaza instalatiile si masinile (utilajele) care extrag roci si minereuri din pamant, prelucreaza minereurile si piatra, foreaza puturi, fabrica si finiseaza produse din ciment si piatra.

 • COR

  Grupa de baza 8114 Operatori la masini de preparare a cimentului, rocilor si altor produse minerale

  Operatorii la masinile de preparare a cimentului, rocilor si altor produse minerale actioneaza si supravegheaza masinile (instalatiile) pentru fabricarea si finisarea prefabricatelor din beton, bitum si produse din piatra si pregatirea pietrei pentru constructii.

 • COD

  COD COR 811401 - cuptorar lianti