Cod COR: 818133 - cuptorar produse abrazive
Meseria de cuptorar produse abrazive face parte din grupa de baza: 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica.
Meseria de cuptorar produse abrazive se refera la fabricarea produselor abrazive, cum ar fi discurile de taiere, discurile de polizare, discurile de lustruire si alte produse similare. Acest tip de produse sunt folosite in industria metalurgica, in industria de prelucrare a lemnului si in alte industrii pentru a prelucra materialele. Meseria de cuptorar produse abrazive a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea, cand produsele abrazive au fost folosite pentru a prelucra materialele metalice. Aceste produse au fost fabricate manual, folosind unelte simple si materiale precum carbune, lut si alte materiale. Cu toate acestea, in secolul al XIX-lea, produsele abrazive au inceput sa fie fabricate in masa, folosind masini specializate si tehnologii avansate. Acest lucru a permis producatorilor sa produca produse abrazive de inalta calitate si la preturi mai mici. in prezent, produsele abrazive sunt fabricate in intreaga lume, folosind tehnologii avansate si masini specializate. Cuptorarii produselor abrazive sunt responsabili pentru fabricarea produselor abrazive, in conformitate cu specificatiile si cerintele clientilor.
Fisa de post pentru meseria de cuptorar produse abrazive
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: cuptorar produse abrazive, cod COR 818133
Postul: Cuptorar produse abrazive
Responsabilitati:
Preluarea comenzilor si pregatirea produselor abrazive pentru a fi prelucrate in cuptor;
Operarea cuptorului pentru a prelucra produsele abrazive;
Monitorizarea temperaturii si a altor parametrii din cuptor pentru a asigura calitatea produselor;
Verificarea produselor abrazive prelucrate pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile;
Mentinerea curateniei si a ordinii in zona de lucru;
Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de protectie a mediului;
Efectuarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar.
Competente:
Experienta anterioara in prelucrarea produselor abrazive;
Cunostinte de baza in operarea cuptorului;
Abilitati de comunicare si lucru in echipa;
Abilitati de organizare si planificare;
Abilitati de rezolvare a problemelor;
Atentie la detalii si orientare catre calitate;
Capacitatea de a lucra in conditii de stres.
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Alti operatori la masini si utilaje
Aceasta grupa de baza include operatorii la masinile si utilajele fixe neclasificati in alta parte in subgrupa majora 81 - Operatori la masini si instalatii. De exemplu, grupa de baza include operatorii masinilor care fabrica cabluri si franghii innadite.
Operatorii la utilajele pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica actioneaza si supravegheaza cuptoarele, furnalele si alte masini si echipamente utilizate la fabricarea sticlei, ceramicii, portelanului, tiglei sau caramizilor. Acestia actioneaza masinile pentru reglarea temperaturii, calirea si decorarea obiectelor din sticla si ceramica.