.

Cod COR cuptorar produse din carbune


Cod COR cuptorar produse din carbune

Cod COR: cuptorar produse din carbune

Cod COR: 818138 - cuptorar produse din carbune


Meseria de cuptorar produse din carbune face parte din grupa de baza: 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica.

Istoria meseriei de cuptorar produse din carbune

Meseria de cuptorar produse din carbune a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Cuptorarii produselor din carbune au folosit carbunele pentru a produce produse precum vase de lut, vase de sticla, vase de metal, vase de ceramica si alte produse din carbune. Acestia au folosit carbunele pentru a incalzi furnalele si pentru a topi materialele necesare pentru a produce produsele. Acestia au folosit, de asemenea, carbunele pentru a alimenta focurile de gatit si pentru a incalzi casele. Cuptorarii produselor din carbune au fost, de asemenea, responsabili pentru fabricarea produselor din carbune, cum ar fi tiglele, caramizile si alte produse din carbune. Acestia au folosit, de asemenea, carbunele pentru a produce produse precum lumanari, lumanari parfumate si alte produse din carbune. Meseria de cuptorar produse din carbune a evoluat de-a lungul anilor, de la folosirea carbunelui pentru a produce produse simple, la folosirea lui pentru a produce produse mai complexe.

Model fisa de post: cuptorar produse din carbune

Fisa de post pentru meseria de cuptorar produse din carbune


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cuptorar produse din carbune, cod COR 818138


Grupa de baza: 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica

FISA DE POST

Titlu post: Cuptorar produse din carbune

Descrierea postului:

Cuptorarul produselor din carbune este responsabil pentru pregatirea produselor din carbune pentru vanzare. Acesta trebuie sa pregateasca produsele din carbune in conformitate cu standardele de calitate si sa le livreze la locatia specificata.

Responsabilitati si sarcini:

Preia comenzile si pregateste produsele din carbune in conformitate cu specificatiile clientilor.

Verifica produsele din carbune pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu standardele de calitate.

Asambleaza produsele din carbune in conformitate cu specificatiile clientilor.

Livreaza produsele din carbune la locatia specificata.

Monitorizeaza stocul de produse din carbune si comanda produse suplimentare in cazul in care este necesar.

Monitorizeaza si mentine echipamentele si utilajele folosite pentru pregatirea produselor din carbune.

Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru.

Calificari si experienta:

Experienta anterioara in pregatirea produselor din carbune.

Cunostinte solide despre produsele din carbune si tehnologia lor.

Abilitati excelente de comunicare

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 818

  Grupa Minora 818

  Alti operatori la masini si utilaje

  Aceasta grupa de baza include operatorii la masinile si utilajele fixe neclasificati in alta parte in subgrupa majora 81 - Operatori la masini si instalatii. De exemplu, grupa de baza include operatorii masinilor care fabrica cabluri si franghii innadite.

 • COR

  Grupa de baza 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica

  Operatorii la utilajele pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica actioneaza si supravegheaza cuptoarele, furnalele si alte masini si echipamente utilizate la fabricarea sticlei, ceramicii, portelanului, tiglei sau caramizilor. Acestia actioneaza masinile pentru reglarea temperaturii, calirea si decorarea obiectelor din sticla si ceramica.

 • COD

  COD COR 818138 - cuptorar produse din carbune