.

Cod COR curatitor de fatade


Cod COR curatitor de fatade

Cod COR: curatitor de fatade

Cod COR: 713302 - curatitor de fatade


Meseria de curatitor de fatade face parte din grupa de baza: 7133 Curatitori de fatade.

Istoria meseriei de curatitor de fatade

Meseria de curatitor de fatade a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea. In acea perioada, curatitorii de fatade erau angajati pentru a curata fatadele cladirilor si a le mentine in stare buna. Acestia foloseau solutii speciale si scule pentru a indeparta murdaria si alte impuritati de pe fatade. In prezent, curatitorii de fatade folosesc tehnologii avansate si produse speciale pentru a curata fatadele cladirilor si a le mentine in stare buna. Acestia folosesc echipamente speciale, cum ar fi sisteme de spalare cu presiune, pentru a curata fatadele cladirilor si a le mentine in stare buna.

Model fisa de post: curatitor de fatade

Fisa de post pentru meseria de curatitor de fatade


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: curatitor de fatade, cod COR 713302


Grupa de baza: 7133 Curatitori de fatade

Titlu post: Curatitor de fatade

Descrierea postului:

Curatitorul de fatade este responsabil pentru curatarea si intretinerea fatadelor cladirilor. Acesta trebuie sa foloseasca echipamente si produse speciale pentru a curata si intretine fatadele cladirilor.

Responsabilitati:

- Curatarea si intretinerea fatadelor cladirilor folosind echipamente si produse speciale

- Verificarea si inspectarea fatadelor pentru a identifica orice defectiuni

- Repararea oricaror defectiuni identificate

- Utilizarea corecta a echipamentelor si produselor de curatare si intretinere

- Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de siguranta

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si ordonat

- Comunicarea cu echipa de curatare si intretinere

- Respectarea termenelor limita

Cerinte:

- Experienta anterioara in curatarea si intretinerea fatadelor

- Cunostinte despre echipamentele si produsele de curatare si intretinere

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de urmarire a detaliilor

- Abilitati de lucru in conditii de stres

- Permis de conducere valid

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 713

  Grupa Minora 713

  Zugravi, vopsitori, curatitori de fatade si asimilati

  Zugravii, vopsitorii, curatitorii de fatade si asimilatii acestora pregatesc suprafetele si aplica vopsea si materiale similare pe cladiri si alte structuri, vehicule sau diverse articole fabricate. Acestia acopera peretii interiori si plafoanele cu tapet, curata suprafetele exterioare ale cladirilor si cosurile (industriale), precum si alte structuri similare.

 • COR

  Grupa de baza 7133 Curatitori de fatade

  Curatitorii de fatade curata suprafetele exterioare ale cladirilor si ale altor structuri si elimina funinginea din hornuri sau cosuri industriale.

 • COD

  COD COR 713302 - curatitor de fatade