.

Cod COR curbator lemn


Cod COR curbator lemn

Cod COR: curbator lemn

Cod COR: 752315 - curbator lemn


Meseria de curbator lemn face parte din grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn.

Istoria meseriei de curbator lemn

Meseria de curbator lemn a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Curbarea lemnului a fost folosita pentru a crea obiecte decorative, precum scaune, mese, rafturi si alte piese de mobilier. Acest proces implica curbatul lemnului cu ajutorul unor instrumente speciale, cum ar fi ciocanul, toporul si ciocanul. Aceste instrumente sunt folosite pentru a modela lemnul in forme variate, cum ar fi curbe, linii drepte si alte forme decorative. Acest proces a fost folosit de-a lungul anilor pentru a crea piese de mobilier unice si decorative. In prezent, meseria de curbator lemn este folosita pentru a crea piese de mobilier moderne, precum scaune, mese, rafturi si alte piese decorative.

Model fisa de post: curbator lemn

Fisa de post pentru meseria de curbator lemn


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: curbator lemn, cod COR 752315


Grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

FISA DE POST

Titlu post: Curbator lemn

Descrierea postului:

Curbatorul lemnului este responsabil pentru prelucrarea lemnului prin curbat, taiat, frezat, slefuit si finisat pentru a crea piese de mobilier si alte produse din lemn. Acesta trebuie sa utilizeze scule si echipamente specializate pentru a prelucra lemnul in conformitate cu specificatiile si cerintele clientilor.

Responsabilitati:

- Utilizeaza scule si echipamente specializate pentru a prelucra lemnul in conformitate cu specificatiile si cerintele clientilor

- Masoara si taie lemnul in conformitate cu dimensiunile si specificatiile cerute

- Utilizeaza masini de frezat si masini de slefuit pentru a prelucra lemnul

- Asambleaza piesele de lemn pentru a crea produse finite

- Verifica produsele finite pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile si cerintele clientilor

- Utilizeaza produse chimice si alte materiale pentru a finisa produsele

- Mentine curatenia si ordinea in zona de lucru

- Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru

Cerinte:

- Experienta anterioara in prelucrarea lemnului

- Cunostinte solide despre scule si echipamente specializate

- Abilitati de masurare si taiere

- Abilitati de asamblare si finisare

- Abilitati de lucru in echipa

- Abilitati de comunicare si relationare

- Abilitati de urmarire a detaliilor

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Cunostinte de baza despre

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 752

  Grupa Minora 752

  Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

  Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

 • COR

  Grupa de baza 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

  Reglorii si operatorii la masini de prelucrat lemn monteaza si monitorizeaza masinile automate sau semiautomate de prelucrat lemnul, cum ar fi masini de taiere de precizie, masini de rindeluit, masini de alezat, strunguri si masini de sculptat in lemn pentru fabricarea sau repararea pieselor din lemn pentru mobilier, accesorii si alte produse din lemn.

 • COD

  COD COR 752315 - curbator lemn