.

Cod COR curbator-montator butoaie din lemn


Cod COR curbator-montator butoaie din lemn

Cod COR: curbator-montator butoaie din lemn

Cod COR: 752207 - curbator-montator butoaie din lemn


Meseria de curbator-montator butoaie din lemn face parte din grupa de baza: 7522 Ebenisti si asimilati.

Istoria meseriei de curbator-montator butoaie din lemn

Meseria de curbator-montator butoaie din lemn a existat de mai multe secole. Acest tip de meserie a fost folosit pentru a construi butoaie din lemn pentru a transporta produse precum vinul, bere, ulei, sare si alte produse. Acest tip de meserie a fost folosit in special in tarile europene, in special in tarile mediteraneene, unde butoaiele din lemn erau folosite pentru a transporta produsele pe mare. Acest tip de meserie a fost folosit si in alte tari, cum ar fi Statele Unite ale Americii, unde butoaiele din lemn erau folosite pentru a transporta produsele pe rauri si canale. Acest tip de meserie a fost folosit si in alte tari, cum ar fi Canada, unde butoaiele din lemn erau folosite pentru a transporta produsele pe rauri si lacuri. Acest tip de meserie a fost folosit si in alte tari, cum ar fi Australia, unde butoaiele din lemn erau folosite pentru a transporta produsele pe rauri si lacuri. Acest tip de meserie a fost folosit si in alte tari, cum ar fi Africa de Sud, unde butoaiele din lemn erau folosite pentru a transporta produsele pe rauri si lacuri.

Model fisa de post: curbator-montator butoaie din lemn

Fisa de post pentru meseria de curbator-montator butoaie din lemn


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: curbator-montator butoaie din lemn, cod COR 752207


Grupa de baza: 7522 Ebenisti si asimilati

Denumirea postului: Curbator-Montator Butoaie din Lemn

Descrierea postului:

Curbarea si montarea butoaiei din lemn;

Asamblarea componentelor butoiului din lemn;

Verificarea calitatii produselor finite;

Utilizarea echipamentelor si a sculelor adecvate;

Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de protectie a mediului;

Mentinerea curateniei in zona de lucru;

Respectarea termenelor de livrare.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul prelucrarii lemnului;

Abilitati de lucru in echipa;

Abilitati de comunicare;

Abilitati de rezolvare a problemelor;

Abilitati de utilizare a sculelor si echipamentelor;

Atentie la detalii;

Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 752

  Grupa Minora 752

  Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

  Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

 • COR

  Grupa de baza 7522 Ebenisti si asimilati

  Ebenistii si lucratorii asimilati acestora produc, decoreaza si repara mobilier din lemn, carute si alte vehicule, roti, piese de schimb, accesorii, modele si alte produse din lemn utilizand masini de prelucrare a lemnului, masini-unelte si alte unelte de mana specializate.

 • COD

  COD COR 752207 - curbator-montator butoaie din lemn