.

Cod COR cusator articole marochinarie


Cod COR cusator articole marochinarie

Cod COR: cusator articole marochinarie

Cod COR: 731834 - cusator articole marochinarie


Meseria de cusator articole marochinarie face parte din grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare.

Istoria meseriei de cusator articole marochinarie

Meseria de cusator de articole marochinarie a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Acest lucru a fost necesar pentru a asigura durabilitatea produselor marochinariei, precum genti, curele, incaltaminte si alte articole. In trecut, cusatorii de articole marochinarie foloseau ace de cusut manuale si fire de lana sau bumbac pentru a asigura rezistenta si durabilitatea produselor. Cu toate acestea, in prezent, cusatorii de articole marochinarie folosesc masini de cusut moderne si materiale mai rezistente, precum poliesterul si nylonul, pentru a asigura calitatea produselor.

Model fisa de post: cusator articole marochinarie

Fisa de post pentru meseria de cusator articole marochinarie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cusator articole marochinarie, cod COR 731834


Grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

FISA DE POST

Titlu post: Cusator articole marochinarie

Descrierea postului:

Cusatorul articolelor marochinarie este responsabil pentru cusutul si repararea articolelor marochinarie, cum ar fi genti, curele, portofele, etc. Acesta trebuie sa asigure calitatea produselor si sa respecte standardele de calitate si de siguranta.

Responsabilitati:

- Cusutul si repararea articolelor marochinarie, cum ar fi genti, curele, portofele, etc.

- Verificarea calitatii produselor si respectarea standardelor de calitate si de siguranta.

- Asigurarea ca produsele sunt fabricate in conformitate cu specificatiile clientului.

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat.

- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate.

- Respectarea termenelor limita si a programului de lucru.

- Mentinerea unui nivel ridicat de productivitate si eficienta.

Cerinte:

- Experienta anterioara in cusut si repararea articolelor marochinarie.

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

- Abilitati de organizare si planificare.

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a materialelor necesare.

- Atentie la detalii si abilitati de finisare.

- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

  Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare aplica tehnici si modele traditionale pentru a produce tesaturi, produse tricotate, brodate, tesute si alte articole de imbracaminte si articole de uz casnic, precum si incaltaminte traditionala, genti de mana, curele si alte accesorii.

 • COD

  COD COR 731834 - cusator articole marochinarie