.

Cod COR cusator manusi piele


Cod COR cusator manusi piele

Cod COR: cusator manusi piele

Cod COR: 731830 - cusator manusi piele


Meseria de cusator manusi piele face parte din grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare.

Istoria meseriei de cusator manusi piele

Meseria de cusator de manusi din piele a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii. Primii cusatori de manusi din piele au fost mentionati in secolul al XVI-lea, in Europa. Acestia au folosit pielea de animale pentru a crea manusi de diferite forme si dimensiuni. Acestia au folosit, de asemenea, diferite tehnici de cusut pentru a crea manusi de calitate. In secolul al XIX-lea, cusatorii de manusi din piele au inceput sa foloseasca materiale mai bune si mai rezistente, precum pielea de caprioara, pentru a crea manusi mai durabile. In prezent, cusatorii de manusi din piele folosesc tehnici de cusut avansate si materiale de calitate pentru a crea manusi de lux.

Model fisa de post: cusator manusi piele

Fisa de post pentru meseria de cusator manusi piele


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cusator manusi piele, cod COR 731830


Grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

FISA DE POST

Titlu post: Cusator manusi piele

Descrierea postului:

Cusatorul manusilor de piele este responsabil pentru crearea si repararea manusilor din piele. Acesta trebuie sa cunoasca tehnicile de cusut si sa aiba cunostinte despre materialele din piele si despre modul de prelucrare a acestora.

Responsabilitati:

- Crearea si repararea manusilor din piele

- Utilizarea masinilor de cusut si a altor instrumente de cusut

- Verificarea calitatii materialelor din piele si a produselor finite

- Respectarea standardelor de calitate si a termenelor limita

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat

- Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de protectie a muncii

Competente:

- Experienta in cusut si prelucrarea materialelor din piele

- Cunostinte despre masinile de cusut si alte instrumente de cusut

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de lucru cu atentie la detalii

- Abilitati de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

  Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare aplica tehnici si modele traditionale pentru a produce tesaturi, produse tricotate, brodate, tesute si alte articole de imbracaminte si articole de uz casnic, precum si incaltaminte traditionala, genti de mana, curele si alte accesorii.

 • COD

  COD COR 731830 - cusator manusi piele