.

Cod COR cusator piese din piele si inlocuitori


Cod COR cusator piese din piele si inlocuitori

Cod COR: cusator piese din piele si inlocuitori

Cod COR: 815605 - cusator piese din piele si inlocuitori


Meseria de cusator piese din piele si inlocuitori face parte din grupa de baza: 8156 Operatori la masini si utilaje din industria incaltamintei.

Istoria meseriei de cusator piese din piele si inlocuitori

Meseria de cusator de piese din piele si inlocuitori a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii. Acestia au folosit pielea pentru a crea articole vestimentare, incaltaminte si alte produse din piele. In timpul secolului al XIX-lea, cusatorii de piese din piele si inlocuitori au inceput sa foloseasca materiale sintetice, cum ar fi poliesterul, pentru a crea produse mai durabile si mai rezistente la uzura. Acestia au dezvoltat tehnici de cusatura mai avansate, cum ar fi cusatura cu ata de poliester, care a permis produse mai rezistente si mai durabile. In prezent, cusatorii de piese din piele si inlocuitori folosesc tehnologii avansate pentru a crea produse de calitate superioara. Acestia folosesc materiale sintetice, cum ar fi poliesterul, pentru a crea produse mai durabile si mai rezistente la uzura.

Model fisa de post: cusator piese din piele si inlocuitori

Fisa de post pentru meseria de cusator piese din piele si inlocuitori


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cusator piese din piele si inlocuitori, cod COR 815605


Grupa de baza: 8156 Operatori la masini si utilaje din industria incaltamintei

Titlu post: Cusator piese din piele si inlocuitori

Descrierea postului:
Cusatorul pieselor din piele si inlocuitorilor este responsabil pentru cusutul si repararea produselor din piele si inlocuitori. Acesta trebuie sa creeze produse din piele si inlocuitori, sa le cusute si sa le repare.

Responsabilitati:
-Creeaza produse din piele si inlocuitori, folosind masini de cusut si alte instrumente
-Cusute produsele din piele si inlocuitori, folosind masini de cusut si alte instrumente
-Repara produsele din piele si inlocuitori, folosind masini de cusut si alte instrumente
-Verifica produsele din piele si inlocuitori pentru a se asigura ca sunt cusute corect
-Mentinerea masinilor de cusut si a altor instrumente in stare buna

Cerinte:
-Experienta anterioara in cusutul produselor din piele si inlocuitori
-Cunostinte de baza in cusut si reparare
-Abilitati de lucru in echipa
-Abilitati de comunicare si relationare
-Capacitatea de a lucra in conditii de stres
-Capacitatea de a lucra cu precizie si atentie la detalii

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 815

  Grupa Minora 815

  Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele actioneaza si supravegheaza diverse tipuri de utilaje care pregatesc, prelucreaza si trateaza fibrele, firele, pielea, blana; produc, modifica si repara incaltamintea, articolele de imbracaminte si fabrica sau curata materialele textile ori blana si articolele din piele.

 • COR

  Grupa de baza 8156 Operatori la masini si utilaje din industria incaltamintei

  Operatorii la masinile si utilajele din industria incaltamintei actioneaza si supravegheaza masinile care produc si repara incaltamintea standard sau speciala, gentile de mana si alte accesorii, confectionate, in principal, din piele.

 • COD

  COD COR 815605 - cusator piese din piele si inlocuitori