.

Cod COR debavurator-retusor la produse din ceramica fina


Cod COR debavurator-retusor la produse din ceramica fina

Cod COR: debavurator-retusor la produse din ceramica fina

Cod COR: 731402 - debavurator-retusor la produse din ceramica fina


Meseria de debavurator-retusor la produse din ceramica fina face parte din grupa de baza: 7314 Olari si lucratori asimilati.

Istoria meseriei de debavurator-retusor la produse din ceramica fina

Meseria de debavurator-retusor la produse din ceramica fina a existat de mai multe secole. Acest lucru a inceput in perioada Renasterii, cand artizanii au inceput sa produca produse din ceramica fina. Acestia au folosit unelte speciale pentru a finisa produsele, cum ar fi lopeti, dalti si alte unelte de sculptura. Aceste unelte au fost folosite pentru a indeparta orice imperfectiuni sau debavurari de pe produsele din ceramica fina. In prezent, debavuratorii-retusorii folosesc aceleasi unelte, dar au si alte unelte specializate, cum ar fi masini de slefuit si masini de finisat. Acestia folosesc aceste unelte pentru a indeparta orice imperfectiuni sau debavurari de pe produsele din ceramica fina si pentru a le oferi un aspect perfect.

Model fisa de post: debavurator-retusor la produse din ceramica fina

Fisa de post pentru meseria de debavurator-retusor la produse din ceramica fina


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: debavurator-retusor la produse din ceramica fina, cod COR 731402


Grupa de baza: 7314 Olari si lucratori asimilati

Post: Debavurator-Retusor la Produse din Ceramica Fina

Responsabilitati:

Executa operatiile de debavurare si retusare a produselor din ceramica fina;

Utilizeaza echipamente si unelte specializate pentru a indeparta defectele de suprafata ale produselor din ceramica;

Verifica produsele pentru a se asigura ca sunt conforme cu standardele de calitate;

Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor si uneltelor folosite;

Respecta procedurile de securitate si de protectie a mediului;

Respecta termenele limita de livrare a produselor.

Competente:

Experienta anterioara in domeniul debavurarii si retusarii produselor din ceramica;

Cunostinte solide despre tehnicile si procedurile de debavurare si retusare;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Abilitati de organizare si planificare;

Abilitati de utilizare a echipamentelor si uneltelor specializate;

Atentie la detalii si spirit de observatie;

Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7314 Olari si lucratori asimilati

  Olarii si lucratorii asimilati acestora confectioneaza obiecte din ceramica, vase de portelan, obiecte sanitare, caramizi, tigle si discuri abrazive, realizate manual sau cu ajutorul masinilor.

 • COD

  COD COR 731402 - debavurator-retusor la produse din ceramica fina