.

Cod COR debitator-ebosator


Cod COR debitator-ebosator

Cod COR: debitator-ebosator

Cod COR: 722117 - debitator-ebosator


Meseria de debitator-ebosator face parte din grupa de baza: 7221 Forjori, fierari si matriteri.

Istoria meseriei de debitator-ebosator

Meseria de debitator-ebosator a fost practicata de-a lungul istoriei, incepand cu secolul al XVII-lea. Aceasta meserie implica taierea si prelucrarea lemnului pentru a crea piese de mobilier si alte produse. Debitatorii-ebosatorii foloseau unelte precum ferastraie, topoare, freze si alte unelte manuale pentru a prelucra lemnul. Acestia au dezvoltat tehnici de prelucrare a lemnului, cum ar fi sculptarea, frezarea, turnarea si prelucrarea suprafetelor. Aceste tehnici au fost folosite pentru a crea produse de calitate superioara, cum ar fi mobilierul, usile si ferestrele. In prezent, debitatorii-ebosatorii folosesc unelte mai avansate, cum ar fi masini de prelucrat lemnul, pentru a crea produse de calitate superioara.

Model fisa de post: debitator-ebosator

Fisa de post pentru meseria de debitator-ebosator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: debitator-ebosator, cod COR 722117


Grupa de baza: 7221 Forjori, fierari si matriteri

FISA DE POST

Titlu post: Debitator-ebosator

Departament: Productie

Subordonat: Managerul de productie

Responsabilitati principale:

- Debitarea si ebosarea produselor finite in conformitate cu specificatiile tehnice;

- Verificarea calitatii produselor finite;

- Asigurarea curateniei si ordinii in zona de productie;

- Respectarea procedurilor de lucru si a normelor de securitate;

- Monitorizarea si raportarea oricaror probleme tehnice sau de calitate;

- Participarea la inventarierea produselor finite;

- Executarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar.

Competente:

- Cunostinte de baza in domeniul productiei;

- Abilitati de operare a masinilor de debitat si ebosat;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de citire si interpretare a documentelor tehnice;

- Abilitati de utilizare a calculatorului.

Calificari:

- Experienta anterioara in domeniul productiei;

- Cunostinte de baza in domeniul productiei;

- Cunostinte de baza in utilizarea calculatorului;

- Cunostinte de baza in utilizarea masinilor de debitat si ebosat.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7221 Forjori, fierari si matriteri

  Forjorii, fierarii si matriterii se ocupa cu forjarea si executarea barelor, tijelor sau lingourilor din fier, otel sau alte metale, trefilarea de sarma pentru fabricarea si repararea diverselor tipuri de unelte, articole metalice, piese de echipament, unelte agricole si similare.

 • COD

  COD COR 722117 - debitator-ebosator