.

Cod COR debitator-slefuitor perii de masini electrice


Cod COR debitator-slefuitor perii de masini electrice

Cod COR: debitator-slefuitor perii de masini electrice

Cod COR: 722405 - debitator-slefuitor perii de masini electrice


Meseria de debitator-slefuitor perii de masini electrice face parte din grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit.

Istoria meseriei de debitator-slefuitor perii de masini electrice

Meseria de debitator-slefuitor perii de masini electrice a fost introdusa in anii 1920, cand producatorii de masini electrice au inceput sa foloseasca perii de carbon pentru a transmite curentul electric. Acestea au nevoie de intretinere periodica pentru a se asigura ca functioneaza corect. Debitatorii-slefuitori perii de masini electrice sunt responsabili pentru inspectarea, curatarea si slefuirea periilor de carbon pentru a se asigura ca functioneaza corect. Acestia folosesc scule speciale si tehnici de slefuire pentru a asigura ca periile sunt in stare buna si ca vor functiona corect. Meseria de debitator-slefuitor perii de masini electrice a evoluat de-a lungul anilor, iar tehnicile si sculele folosite s-au imbunatatit. Acestia sunt acum responsabili pentru inspectarea, curatarea si slefuirea periilor de carbon pentru a se asigura ca functioneaza corect si ca vor dura mai mult.

Model fisa de post: debitator-slefuitor perii de masini electrice

Fisa de post pentru meseria de debitator-slefuitor perii de masini electrice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: debitator-slefuitor perii de masini electrice, cod COR 722405


Grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

FISA DE POST

Titlu post: Debitator-slefuitor perii de masini electrice

Responsabilitati:

-Debitarea si slefuirea periilor de masini electrice;

-Verificarea si asigurarea calitatii produselor finite;

-Asamblarea si montarea periilor de masini electrice;

-Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru;

-Respectarea procedurilor si regulilor de securitate;

-Executarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar.

Cerinte:

-Experienta anterioara in domeniul debitarii si slefuirii periilor de masini electrice;

-Cunostinte solide despre tehnicile de debitare si slefuire;

-Abilitati de utilizare a echipamentelor si sculelor necesare;

-Capacitatea de a lucra in conditii de stres;

-Atentie la detalii si abilitati de comunicare;

-Cunostinte de baza in domeniul mecanicii si electricitatii.

Beneficii:

-Salariu competitiv;

-Beneficii suplimentare;

-Program flexibil;

-Oportunitati de dezvoltare profesionala.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

  Operatorii pe masini de polizat, rectificat si ascutit se ocupa cu polizarea si rectificarea suprafetelor metalice si cu ascutirea uneltelor.

 • COD

  COD COR 722405 - debitator-slefuitor perii de masini electrice