.

Cod COR decapator


Cod COR decapator

Cod COR: decapator

Cod COR: 812145 - decapator


Meseria de decapator face parte din grupa de baza: 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor.

Istoria meseriei de decapator

Meseria de decapator a aparut in secolul al XIX-lea, cand decaparea a devenit o metoda importanta de prelucrare a metalelor. Decaparea a fost folosita pentru a prelucra piese metalice, cum ar fi piese de masini, piese de locomotiva si alte piese de masini. Decaparea a fost folosita pentru a prelucra piese metalice, cum ar fi piese de masini, piese de locomotiva si alte piese de masini. Decaparea a fost folosita pentru a prelucra piese metalice, cum ar fi piese de masini, piese de locomotiva si alte piese de masini. Decaparea a fost folosita pentru a prelucra piese metalice, cum ar fi piese de masini, piese de locomotiva si alte piese de masini. Decaparea a fost folosita pentru a prelucra piese metalice, cum ar fi piese de masini, piese de locomotiva si alte piese de masini. Decaparea a fost folosita pentru a prelucra piese metalice, cum ar fi piese de masini, piese de locomotiva si alte piese de masini. In prezent, decaparea este folosita in industria metalurgica pentru a prelucra piese metalice, cum ar fi piese de masini, piese de locomotiva si alte piese de masini. Decaparea se poate face cu ajutorul unor echipamente speciale, cum ar fi masini de decapat, masini de frezat si alte echipamente. Decapatorii folosesc aceste echipamente pentru a prelucra piesele metalice, inlaturand materialul in exces si pregatind piesele pentru asamblare. Decapatorii trebuie sa fie foarte atenti si sa aiba cunostinte despre materialele metalice si despre modul in care acestea se preluc

Model fisa de post: decapator

Fisa de post pentru meseria de decapator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: decapator, cod COR 812145


Grupa de baza: 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor

FISA DE POST

Titlu post: Decapator

Departament: Constructii

Responsabilitati:

- Executa operatiile de decapare a materialelor si suprafetelor

- Utilizeaza echipamente si unelte adecvate pentru a indeparta materialele vechi si a pregati suprafetele pentru a fi prelucrate

- Verifica si curata suprafetele pregatite pentru a se asigura ca sunt pregatite pentru a fi prelucrate

- Utilizeaza echipamente de protectie adecvate pentru a se asigura ca lucreaza in conditii de siguranta

- Urmareste instructiunile si procedurile de lucru pentru a se asigura ca lucreaza in mod corespunzator

- Monitorizeaza si mentine echipamentele si uneltele in stare buna de functionare

- Respecta toate regulile si procedurile de securitate si protectia muncii

- Respecta toate regulile si procedurile de protectia mediului

Competente:

- Experienta in domeniul constructiilor

- Cunostinte despre echipamentele si uneltele folosite in domeniul constructiilor

- Abilitati de lucru in echipa

- Abilitati de comunicare

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de lucru in conditii de stres

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 812

  Grupa Minora 812

  Operatori la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor opereaza, actioneaza si supravegheaza masinile (instalatiile) si echipamentele de comanda cu o unica functie, utilizate pentru a controla transformarea, prelucrarea si finisarea minereurilor si metalelor.

 • COR

  Grupa de baza 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a metalelor actioneaza, monitorizeaza, regleaza si intretin masinile (instalatiile) si echipamentele cu functia unica de prelucrare si transformare a minereurilor, precum si pentru a imbunatati, cali, lamina si extruda metalele.

 • COD

  COD COR 812145 - decapator