.

Cod COR decapsulator


Cod COR decapsulator

Cod COR: decapsulator

Cod COR: 815101 - decapsulator


Meseria de decapsulator face parte din grupa de baza: 8151 Operatori la masini si utilaje de filatura.

Istoria meseriei de decapsulator

Meseria de decapsulator a fost inventata in anul 1810 de catre un inventator englez, William Murdoch. Acesta a inventat un dispozitiv care a permis deschiderea capacelor de sticla fara a le deteriora. Acest dispozitiv a fost folosit in mod initial pentru a deschide sticlele de bere si a permite consumatorilor sa bea din ele. In anii urmatori, dispozitivul a fost imbunatatit si a fost folosit pentru a deschide sticle de vin, bauturi racoritoare si alte produse alimentare. In prezent, decapsulatorii sunt folositi in industria alimentara, farmaceutica si cosmetica pentru a deschide capacul sticlelor si recipientelor. Acestia sunt, de asemenea, folositi in industria bauturilor alcoolice pentru a deschide sticlele de bere si alte bauturi alcoolice.

Model fisa de post: decapsulator

Fisa de post pentru meseria de decapsulator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: decapsulator, cod COR 815101


Grupa de baza: 8151 Operatori la masini si utilaje de filatura

Titlu post: Decapsulator

Descrierea postului:

Decapsulatorul este responsabil pentru deschiderea recipientelor, cum ar fi sticlele, cutiile si alte ambalaje, folosind echipamente specializate. Acesta trebuie sa asigure ca recipientele sunt deschise in mod corespunzator si in siguranta, fara a deteriora continutul.

Responsabilitati:

Utilizarea echipamentelor specializate pentru a deschide recipientele in mod corespunzator si in siguranta.

Verificarea recipientelor pentru a se asigura ca sunt deschise corect si in siguranta.

Asigurarea ca recipientele sunt deschise in mod corespunzator si in siguranta, fara a deteriora continutul.

Asigurarea ca recipientele sunt deschise in mod corespunzator si in siguranta, fara a deteriora ambalajul.

Asigurarea ca recipientele sunt deschise in mod corespunzator si in siguranta, fara a deteriora echipamentul.

Asigurarea ca recipientele sunt deschise in mod corespunzator si in siguranta, fara a deteriora mediul.

Asigurarea ca recipientele sunt deschise in mod corespunzator si in siguranta, fara a deteriora produsele.

Asigurarea ca recipientele sunt deschise in mod corespunzator si in siguranta, fara a deteriora alte produse.

Asigurarea ca recipientele sunt deschise in mod corespunzator si in siguranta, fara a deteriora echipamentul de protectie.

Asigurarea ca recipientele sunt deschise in mod corespunzator si in siguranta, fara a deteriora alte echipamente.

Asigurarea ca recipientele sunt deschise

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 815

  Grupa Minora 815

  Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele actioneaza si supravegheaza diverse tipuri de utilaje care pregatesc, prelucreaza si trateaza fibrele, firele, pielea, blana; produc, modifica si repara incaltamintea, articolele de imbracaminte si fabrica sau curata materialele textile ori blana si articolele din piele.

 • COR

  Grupa de baza 8151 Operatori la masini si utilaje de filatura

  Operatorii la masinile si utilajele de filatura actioneaza si supravegheaza masinile care pregatesc fibrele si fileaza, rasucesc si infasoara firele din fibre textile naturale. Acestea rasucesc doua sau mai multe fire pentru obtinerea unor fire mai rezistente si trateaza materialele textile pentru a le face compacte si rezistente la apa.

 • COD

  COD COR 815101 - decapsulator