.

Cod COR decorator in piele


Cod COR decorator in piele

Cod COR: decorator in piele

Cod COR: 731804 - decorator in piele


Meseria de decorator in piele face parte din grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare.

Istoria meseriei de decorator in piele

Meseria de decorator in piele a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Decoratorii in piele au folosit pielea pentru a crea obiecte decorative, cum ar fi haine, incaltaminte, genti, curele si alte accesorii. Acestia au folosit diferite tehnici de prelucrare a pielii, cum ar fi tesutul, cusutul, vopsirea si modelarea. Aceste tehnici au fost folosite pentru a crea produse decorative unice si de calitate. In prezent, decoratorii in piele folosesc tehnologii moderne pentru a crea produse de inalta calitate, care sunt folosite in industria modei si a accesoriilor.

Model fisa de post: decorator in piele

Fisa de post pentru meseria de decorator in piele


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: decorator in piele, cod COR 731804


Grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

Titlu post: Decorator in piele

Descrierea postului:

Decoratorul in piele este responsabil pentru crearea si executarea de produse din piele, cum ar fi genti, incaltaminte, haine si alte articole. Acesta trebuie sa aiba cunostinte despre materialele din piele si sa poata lucra cu acestea pentru a crea produse de calitate.

Responsabilitati:

Lucreaza cu materiale din piele pentru a crea produse de calitate.

Utilizeaza diferite unelte si echipamente pentru a prelucra materialele din piele.

Utilizeaza diferite tehnici de decorare pentru a adauga detalii produselor.

Verifica produsele pentru a se asigura ca sunt de calitate.

Urmareste stocul de materiale din piele si comanda materiale noi.

Urmareste tendintele in moda si foloseste aceste informatii pentru a crea produse noi.

Lucreaza cu clientii pentru a se asigura ca produsele sunt pe gustul lor.

Cerinte:

Experienta in lucrul cu materiale din piele.

Cunostinte despre tehnicile de decorare.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de organizare si planificare.

Abilitati de creativitate si imaginatie.

Abilitati de rezolvare a problemelor.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

  Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare aplica tehnici si modele traditionale pentru a produce tesaturi, produse tricotate, brodate, tesute si alte articole de imbracaminte si articole de uz casnic, precum si incaltaminte traditionala, genti de mana, curele si alte accesorii.

 • COD

  COD COR 731804 - decorator in piele