Cod COR: 343202 - decorator interioare
Meseria de decorator interioare face parte din grupa de baza: 3432 Designeri de interior si decoratori.
Meseria de decorator de interior a existat de-a lungul istoriei, de la antichitate pana in prezent. In antichitate, decoratorii de interior erau responsabili pentru crearea unor spatii interioare luxoase si elegante, folosind materiale precum marmura, sticla si metalul. Acestia au fost responsabili pentru crearea unor spatii interioare care sa reflecte stilul si gustul proprietarilor. In Evul Mediu, decoratorii de interior au fost responsabili pentru crearea unor spatii interioare care sa reflecte stilul si gustul epocii. In secolul al XIX-lea, decoratorii de interior au inceput sa foloseasca materiale mai moderne, cum ar fi sticla, metalul si lemnul. Acestia au fost responsabili pentru crearea unor spatii interioare care sa reflecte stilul si gustul epocii. In prezent, decoratorii de interior sunt responsabili pentru crearea unor spatii interioare care sa reflecte stilul si gustul proprietarilor. Acestia folosesc materiale moderne, cum ar fi sticla, metalul, lemnul si materialele sintetice, pentru a crea spatii interioare care sa reflecte stilul si gustul proprietarilor.
Fisa de post pentru meseria de decorator interioare
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: decorator interioare, cod COR 343202
Fisa de post pentru meseria de decorator interioare:
Titlu post: Decorator interioare
Descrierea postului:
Decoratorul interioare este responsabil pentru proiectarea si decorarea interioarelor, creand un mediu confortabil si estetic placut pentru clienti. Acesta trebuie sa aiba o intelegere profunda a designului interior, a culorilor, a texturilor si a materialelor, precum si abilitati excelente de comunicare si de gestionare a proiectelor.
Responsabilitati:
- Consultarea cu clientii pentru a intelege nevoile si preferintele lor de design interior
- Crearea de planuri de design interior, inclusiv schite, desene si modele
- Selectarea de culori, texturi si materiale pentru a crea un mediu estetic placut
- Furnizarea de recomandari pentru mobilier, accesorii si alte elemente de decor
- Comunicarea cu furnizorii si contractantii pentru a obtine materiale si servicii necesare
- Gestionarea bugetului si a timpului pentru a finaliza proiectele la timp si in limita costurilor
- Supravegherea instalarii si a constructiei pentru a se asigura ca proiectul este finalizat conform planului de design interior
- Mentinerea cunostintelor despre tendintele actuale de design interior si a noilor tehnologii si materiale.
Cerinte:
- Experienta anterioara in design interior sau intr-un domeniu similar
- Cunostinte solide despre design interior, culori, texturi si materiale
- Abilitati excelente de comunicare si de gestionare a proiectelor
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu de lucru rapid si dinamic
- Abilitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu clientii, furnizorii si contractantii
- Cunostinte despre software-ul de design interior si alte instrumente de proiectare.
Educatie:
- Diploma de licenta in design interior sau intr-un domeniu similar.
Aceasta este o descriere generala a postului de decorator interioare si poate fi adaptata in functie de nevoile si cerintele specifice ale companiei.
Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic
Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.
Alti specialisti in domeniul juridic, social si cultural
Alti specialisti in domeniul juridic, social si cultural indeplinesc sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor referitoare la serviciile juridice, asistenta sociala, cultura, prepararea produselor alimentare, sport si religie.
Alti specialisti in domeniul artistic, cultural si culinar
Alti specialisti din domeniul artistic, cultural si culinar combina aptitudinile creative si cunostintele tehnice si culturale in activitatea de preluare si prelucrare a fotografiilor, proiectarea si executarea decorurilor pentru teatru, vitrine (afisaje) de magazin si interioare de locuinte, pregatirea obiectelor pentru prezentare, intretinerea colectiilor din biblioteci si din galerii, a inregistrarilor si sistemelor de catalogare, crearea de meniuri, prepararea si prezentarea produselor alimentare, acorda sprijin pentru productiile de teatru, film si televiziune, precum si in alte domenii artistice si culturale.
Designerii de interior si decoratorii planifica si proiecteaza interioarele cladirilor comerciale, industriale, publice, de vanzare cu amanuntul si rezidentiale, pentru a produce un mediu adaptat unui scop, luand in considerare factorii care imbunatatesc mediul de viata si de munca, precum si de promovare a vanzarilor. Acestia coordoneaza si participa la construirea si decorarea acestora.