.

Cod COR decorator produse cofetarie


Cod COR decorator produse cofetarie

Cod COR: decorator produse cofetarie

Cod COR: 751206 - decorator produse cofetarie


Meseria de decorator produse cofetarie face parte din grupa de baza: 7512 Brutari, patiseri si cofetari.

Istoria meseriei de decorator produse cofetarie

Meseria de decorator produse cofetarie se refera la arta de a decora produsele de cofetarie, cum ar fi torturi, prajituri, biscuiti si alte produse de cofetarie. Aceasta meserie a existat de mai multe secole, iar inceputurile sale se gasesc in Europa. In secolul al XVIII-lea, decoratorii produselor de cofetarie au inceput sa foloseasca glazuri si creme pentru a decora produsele de cofetarie. Acestia au folosit, de asemenea, fructe, ciocolata si alte ingrediente pentru a adauga culoare si savoare produselor de cofetarie. In secolul al XIX-lea, decoratorii produselor de cofetarie au inceput sa foloseasca mai multe materiale, cum ar fi fondantul, glazurile si alte materiale decorative. Acestia au folosit, de asemenea, instrumente speciale pentru a decora produsele de cofetarie. In prezent, decoratorii produselor de cofetarie folosesc tehnici si instrumente avansate pentru a crea produse de cofetarie unice si frumoase.

Model fisa de post: decorator produse cofetarie

Fisa de post pentru meseria de decorator produse cofetarie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: decorator produse cofetarie, cod COR 751206


Grupa de baza: 7512 Brutari, patiseri si cofetari

Titlu post: Decorator produse cofetarie

Descrierea postului:

Decoratorul produselor cofetarie este responsabil pentru decorarea produselor cofetarie, cum ar fi torturi, prajituri, fursecuri si alte produse de cofetarie. Acesta trebuie sa creeze produse decorative care sa se potriveasca temei si sa fie atractive pentru clienti.

Responsabilitati:

- Crearea de produse decorative care sa se potriveasca temei si sa fie atractive pentru clienti;

- Utilizarea materialelor decorative adecvate pentru a crea produse decorative;

- Asigurarea ca produsele decorative sunt realizate la standarde inalte;

- Asigurarea ca produsele decorative sunt realizate in timp util;

- Asigurarea ca produsele decorative sunt realizate in conformitate cu cerintele clientilor;

- Mentinerea unui mediu curat si organizat in timpul procesului de decorare;

- Asigurarea ca produsele decorative sunt livrate la timp si in conditii bune.

Cerinte:

- Experienta anterioara in decorarea produselor cofetarie;

- Abilitati de comunicare excelente;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de creativitate si imaginatie;

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si materialelor decorative;

- Abilitati de a lucra sub presiune si in conditii de stres.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 751

  Grupa Minora 751

  Muncitori calificati in industria alimentara

  Muncitorii calificati din industria alimentara se ocupa cu sacrificarea animalelor, prelucrarea si pregatirea acestora si a produselor alimentare conexe pentru consumul uman si animalier, prepararea de diferite tipuri de paine, prajituri si alte produse fainoase, procesarea si conservarea fructelor, legumelor si produselor alimentare similare, degustarea si clasificarea diferitelor produse alimentare si bauturi sau pregatirea tutunului si fabricarea de produse din tutun.

 • COR

  Grupa de baza 7512 Brutari, patiseri si cofetari

  Brutarii, patiserii si cofetarii prepara diferite tipuri de paine, prajituri si alte produse din faina, precum si ciocolata si produse de cofetarie.

 • COD

  COD COR 751206 - decorator produse cofetarie