Cod COR: 816025 - decorticator crupe
Meseria de decorticator crupe face parte din grupa de baza: 8160 Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare.
Decorticarea crupei este o meserie veche, care se remarca prin separarea cojii de boabe de cereale, cum ar fi graul, orzul, ovazul si secara. Procesul a fost inventat in secolul al XVIII-lea si a devenit rapid una dintre cele mai importante meserii agricole. Decorticarea crupei a fost un proces manual, care a necesitat multa munca si rabdare. Acest proces a fost imbunatatit in timp, prin introducerea masinilor de decorticat, care au accelerat procesul si au facut-o mai eficienta. Aceste masini au fost folosite in mod extensiv in secolul al XIX-lea si au permis productia de produse alimentare mai rapide si mai ieftine. in prezent, decorticarea crupei este inca o meserie importanta, care se foloseste in productia de produse alimentare si de bauturi.
Fisa de post pentru meseria de decorticator crupe
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: decorticator crupe, cod COR 816025
Titlu post: Decorticator Crupe
Descrierea postului:
Decorticatorul Crupe este responsabil pentru prelucrarea produselor din cereale, cum ar fi porumbul, ovazul, orzul, secara si alte cereale. Acesta trebuie sa prelucreze produsele in conformitate cu standardele de calitate si sa asigure o productie eficienta si de calitate.
Responsabilitati:
Asigurarea prelucrarii produselor din cereale in conformitate cu standardele de calitate si procedurile de productie.
Monitorizarea si controlul parametrilor de productie si a calitatii produselor.
Asigurarea functionarii corecte a echipamentelor si a masinilor de prelucrare.
Monitorizarea si controlul inventarului de produse si materiale.
Asigurarea curateniei si a ordinii in zona de productie.
Monitorizarea si controlul parametrilor de productie si a calitatii produselor.
Asigurarea respectarii normelor de siguranta si a regulilor de protectie a mediului.
Raportarea oricaror probleme sau defecte inregistrate in timpul procesului de productie.
Cerinte:
Experienta anterioara in domeniul prelucrarii produselor din cereale.
Cunostinte solide despre tehnologia de prelucrare a produselor din cereale.
Abilitati de comunicare si lucru in echipa.
Abilitati de organizare si planificare.
Abilitati de rezolvare a problemelor.
Cunostinte despre normele de siguranta si protectia mediului.
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare
Operatorii la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare actioneaza si supravegheaza masinile utilizate la sacrificarea animalelor, transarea carnii, coacerea, congelarea, incalzirea, macinarea, amestecarea si alte procese de preparare a produselor alimentare, bauturilor si frunzelor de tutun.
Operatorii la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare actioneaza si supravegheaza masinile utilizate la sacrificarea animalelor, transarea carnii, coacerea, congelarea, incalzirea, macinarea, amestecarea si alte procese de preparare a produselor alimentare, bauturilor si frunzelor de tutun.