Cod COR: 817228 - decupator furnire
Meseria de decupator furnire face parte din grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului.
Meseria de decupator de furnire a fost practicata de mii de ani, incepand cu Egiptul Antic. Acestia au folosit scule primitive pentru a decupa si a prelucra lemnul, pentru a crea piese de mobilier si alte obiecte decorative. In Evul Mediu, decupatorii de furnire au folosit scule mai sofisticate, cum ar fi ferastraie, pentru a prelucra lemnul si a crea piese de mobilier si alte obiecte decorative. In secolul al XIX-lea, decupatorii de furnire au inceput sa foloseasca masini de decupat, care au facut procesul mai rapid si mai eficient. Aceste masini au permis decupatorilor de furnire sa produca piese de mobilier si alte obiecte decorative mai complexe si mai detaliate. In prezent, decupatorii de furnire folosesc masini de decupat computerizate, care le permit sa produca piese de mobilier si alte obiecte decorative cu precizie si viteza.
Fisa de post pentru meseria de decupator furnire
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: decupator furnire, cod COR 817228
FISA DE POST
Titlu post: Decupator Furnire
Descrierea postului:
Decupatorul Furnire este responsabil pentru prelucrarea materialelor din lemn, metal sau plastic, prin taierea lor in forme si dimensiuni precise, folosind masini de decupat.
Responsabilitati:
- Preia comenzile si verifica materialele necesare pentru a se asigura ca sunt adecvate pentru procesul de decupare;
- Seteaza masina de decupat in conformitate cu dimensiunile si forma ceruta;
- Decupeaza materialele in conformitate cu specificatiile comenzii;
- Verifica calitatea produselor finite si asigura-se ca sunt conforme cu specificatiile comenzii;
- Asambleaza piesele decupate in conformitate cu specificatiile comenzii;
- Pastreaza masina de decupat curata si in bune conditii de functionare;
- Respecta toate regulile de securitate si procedurile de lucru.
Competente:
- Cunostinte de baza in utilizarea masinilor de decupat;
- Abilitati de citire si interpretare a desenelor tehnice;
- Abilitati de masurare si verificare a dimensiunilor;
- Abilitati de asamblare si finisare a produselor finite;
- Abilitati de lucru in echipa;
- Abilitati de comunicare si relationare.
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei
Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei supravegheaza, actioneaza si controleaza echipamentele automate utilizate la taierea lemnului si prelucrarea cherestelei, furnirului, fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara. Operatorii la masinile de fabricat celuloza actioneaza si supravegheaza diferite tipuri de masini si echipamente de prelucrare pentru producerea de celuloza.
Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului actioneaza si controleaza echipamentele automatizate utilizate la taierea lemnului pentru prelucrarea cherestelei, furnirului si fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara.