.

Cod COR decupator lamele din lemn pentru lazi


Cod COR decupator lamele din lemn pentru lazi

Cod COR: decupator lamele din lemn pentru lazi

Cod COR: 752217 - decupator lamele din lemn pentru lazi


Meseria de decupator lamele din lemn pentru lazi face parte din grupa de baza: 7522 Ebenisti si asimilati.

Istoria meseriei de decupator lamele din lemn pentru lazi

Meseria de decupator lamele din lemn pentru lazi este una veche, care se practica inca din antichitate. Acest tip de meserie a fost folosit pentru a crea lazi, cutii, dulapuri si alte obiecte din lemn. Acest tip de meserie a fost folosit in special in Europa de Est si in Asia de Est, unde lemnul era foarte abundent. Meseria a fost practicata cu mainile, folosind unelte simple, cum ar fi topoare, ferastraie, cutite si alte unelte de taiere. Aceste unelte erau folosite pentru a decupa lamelele din lemn, care erau apoi asamblate pentru a crea lazi si alte obiecte. Meseria a fost practicata in mod traditional, dar in ultimii ani, tehnologia moderna a facut ca aceasta meserie sa devina mai usoara si mai rapida. Acum, decupatorii de lamele din lemn pot folosi masini specializate pentru a decupa lamelele, ceea ce le permite sa produca produse de calitate superioara si mai rapid.

Model fisa de post: decupator lamele din lemn pentru lazi

Fisa de post pentru meseria de decupator lamele din lemn pentru lazi


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: decupator lamele din lemn pentru lazi, cod COR 752217


Grupa de baza: 7522 Ebenisti si asimilati

Fisa de post pentru meseria decupator lamele din lemn pentru lazi

1. Titlu de post: Decupator lamele din lemn pentru lazi

2. Descrierea postului:

Decupatorul lamelelor din lemn pentru lazi este responsabil pentru prelucrarea lemnului pentru a produce lamelele necesare pentru fabricarea lazi. Acesta trebuie sa masoare, taie si prelucreze lemnul in conformitate cu specificatiile si cerintele clientilor.

3. Responsabilitati:

- Masoara si taie lemnul in conformitate cu specificatiile si cerintele clientilor;

- Utilizeaza scule si echipamente adecvate pentru prelucrarea lemnului;

- Verifica si inspecteaza produsele finite pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile;

- Asigura curatenia si ordinea in zona de lucru;

- Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru.

4. Cerinte:

- Experienta anterioara in prelucrarea lemnului;

- Abilitati de masurare si taiere;

- Abilitati de utilizare a sculelor si echipamentelor adecvate;

- Abilitati de inspectare si verificare a produselor finite;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de respectare a regulilor de siguranta si procedurilor de lucru.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 752

  Grupa Minora 752

  Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

  Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

 • COR

  Grupa de baza 7522 Ebenisti si asimilati

  Ebenistii si lucratorii asimilati acestora produc, decoreaza si repara mobilier din lemn, carute si alte vehicule, roti, piese de schimb, accesorii, modele si alte produse din lemn utilizand masini de prelucrare a lemnului, masini-unelte si alte unelte de mana specializate.

 • COD

  COD COR 752217 - decupator lamele din lemn pentru lazi