.

Cod COR decuscutor


Cod COR decuscutor

Cod COR: decuscutor

Cod COR: 815102 - decuscutor


Meseria de decuscutor face parte din grupa de baza: 8151 Operatori la masini si utilaje de filatura.

Istoria meseriei de decuscutor

Meseria de decupator a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Decupatorii au fost folositi pentru a decupa si a prelucra materiale precum lemn, hartie, metal si sticla. Acestia au folosit unelte precum cutite, foarfece si freze pentru a taia si a prelucra materialele. In timpul secolului al XIX-lea, decupatorii au inceput sa foloseasca masini de decupat, care au facut procesul mai rapid si mai eficient. Aceste masini au fost folosite pentru a decupa materiale precum hartia, metalul si sticla, precum si pentru a face modele si desene. In prezent, decupatorii folosesc masini CNC pentru a decupa materiale precum lemnul, metalul si sticla, precum si pentru a face modele si desene complexe.

Model fisa de post: decuscutor

Fisa de post pentru meseria de decuscutor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: decuscutor, cod COR 815102


Grupa de baza: 8151 Operatori la masini si utilaje de filatura

Titlu post: Decupator

Descrierea postului:

Decupatorul este responsabil pentru prelucrarea materialelor prin decupare, taiere si prelucrare mecanica. Acesta trebuie sa utilizeze echipamente si masini specializate pentru a decupa materialele in forme si dimensiuni precise.

Responsabilitati:

- Utilizarea masinilor de decupare si a echipamentelor pentru a decupa materialele in forme si dimensiuni precise;

- Verificarea materialelor inainte de decupare pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu specificatiile;

- Monitorizarea masinilor si echipamentelor pentru a se asigura ca functioneaza corect;

- Asamblarea si montarea componentelor dupa decupare;

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur;

- Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de securitate.

Cerinte:

- Experienta anterioara in decupare si prelucrare mecanica;

- Cunostinte solide despre masini si echipamente de decupare;

- Abilitati excelente de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de citire a planurilor si desenelor tehnice;

- Abilitat

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 815

  Grupa Minora 815

  Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele actioneaza si supravegheaza diverse tipuri de utilaje care pregatesc, prelucreaza si trateaza fibrele, firele, pielea, blana; produc, modifica si repara incaltamintea, articolele de imbracaminte si fabrica sau curata materialele textile ori blana si articolele din piele.

 • COR

  Grupa de baza 8151 Operatori la masini si utilaje de filatura

  Operatorii la masinile si utilajele de filatura actioneaza si supravegheaza masinile care pregatesc fibrele si fileaza, rasucesc si infasoara firele din fibre textile naturale. Acestea rasucesc doua sau mai multe fire pentru obtinerea unor fire mai rezistente si trateaza materialele textile pentru a le face compacte si rezistente la apa.

 • COD

  COD COR 815102 - decuscutor