.

Cod COR degresator, curatator piese si aparate optice


Cod COR degresator, curatator piese si aparate optice

Cod COR: degresator, curatator piese si aparate optice

Cod COR: 731107 - degresator, curatator piese si aparate optice


Meseria de degresator, curatator piese si aparate optice face parte din grupa de baza: 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie.

Istoria meseriei de degresator, curatator piese si aparate optice

Meseria de degresator, curatator piese si aparate optice a fost practicata de mai multe secole. In trecut, aceasta meserie a fost folosita pentru a curata si a degresa piese si aparate optice, cum ar fi lentile, oglinzi si alte componente optice. Acest lucru a fost necesar pentru a asigura o imagine clara si precisa. In prezent, aceasta meserie se foloseste in special pentru a curata si a degresa piese si aparate optice, precum lentile, oglinzi si alte componente optice, pentru a asigura o imagine clara si precisa. De asemenea, aceasta meserie se foloseste si pentru a curata si a degresa alte piese si aparate, cum ar fi dispozitive electronice, mecanisme de ceasuri si alte piese mecanice.

Model fisa de post: degresator, curatator piese si aparate optice

Fisa de post pentru meseria de degresator, curatator piese si aparate optice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: degresator, curatator piese si aparate optice, cod COR 731107


Grupa de baza: 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie

FISA DE POST

Titlu post: Degresator, curatator piese si aparate optice

Descrierea postului:

Curatarea si degresarea pieselor si aparatelor optice folosind solutii chimice si metode mecanice;

Verificarea si inspectarea pieselor si aparatelor optice pentru a identifica defectele;

Repararea si inlocuirea pieselor si aparatelor optice defecte;

Asamblarea si montarea pieselor si aparatelor optice;

Testarea si verificarea functionarii pieselor si aparatelor optice;

Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur;

Respectarea procedurilor si regulilor de securitate.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul curatarii si degresarii pieselor si aparatelor optice;

Cunostinte de baza in domeniul mecanicii si electronice;

Abilitati de lucru in echipa;

Abilitati de comunicare si relationare;

Abilitati de organizare si planificare;

Atentie la detalii si spirit de observatie;

Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie

  Muncitorii calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie confectioneaza, calibreaza, repara, intretin, regleaza si monteaza ceasuri de mana mecanice, pendule, instrumente si echipamente de precizie nautice, meteorologice, optice, ortopedice si, de asemenea, se ocupa cu reglarea acestora pentru o functionare corecta.

 • COD

  COD COR 731107 - degresator, curatator piese si aparate optice