.

Cod COR degresator-imersioner


Cod COR degresator-imersioner

Cod COR: degresator-imersioner

Cod COR: 722315 - degresator-imersioner


Meseria de degresator-imersioner face parte din grupa de baza: 7223 Reglori si operatori de masini unelte.

Istoria meseriei de degresator-imersioner

Meseria de degresator-imersioner se refera la procesul de curatare a suprafetelor metalice prin imersarea acestora in solutii chimice speciale. Acest proces a fost folosit pentru prima data in anii 1800, cand a fost folosit pentru a curata piesele de armament. De-a lungul anilor, tehnica a fost imbunatatita si a devenit un proces standard in industria metalurgica. Acest proces este folosit in prezent pentru a curata piese metalice, cum ar fi piese de masini, piese de armament si alte piese metalice. Acest proces poate fi folosit pentru a curata suprafetele metalice in mod eficient si rapid, fara a deteriora piesele.

Model fisa de post: degresator-imersioner

Fisa de post pentru meseria de degresator-imersioner


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: degresator-imersioner, cod COR 722315


Grupa de baza: 7223 Reglori si operatori de masini unelte

Post: Degresator-Imersioner

Descrierea postului:

Degresator-Imersionerul este responsabil pentru curatarea si pregatirea produselor pentru a fi prelucrate ulterior. Acesta trebuie sa asigure ca produsele sunt curatate si pregatite in mod corespunzator pentru a fi prelucrate in mod eficient.

Responsabilitati:

Curatarea produselor prin imersarea acestora in solutii de curatare si degresare;

Monitorizarea produselor in timpul procesului de curatare;

Verificarea produselor pentru a se asigura ca sunt curatate si pregatite corespunzator;

Asigurarea unui mediu de lucru curat si sigur;

Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de securitate;

Executarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul curatarii si pregatirii produselor;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Abilitati de urmarire a detaliilor;

Abilitati de problem solving;

Abilitati de utilizare a echipamentelor de curatare si degresare;

Cunostinte de baza

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7223 Reglori si operatori de masini unelte

  Reglorii si operatorii de masini unelte regleaza si/sau opereaza diferite masini unelte care sunt utilizate pentru realizarea de tolerante precise.

 • COD

  COD COR 722315 - degresator-imersioner