.

Cod COR delegat sindical


Cod COR delegat sindical

Cod COR: delegat sindical

Cod COR: 111411 - delegat sindical


Meseria de delegat sindical face parte din grupa de baza: 1114 Conducatori si alti functionari superiori din organizatiile specializate.

Istoria meseriei de delegat sindical

Meseria de delegat sindical a luat nastere in anii 1920, in Statele Unite, ca raspuns la nevoia de a proteja drepturile angajatilor si de a le oferi o voce in negocierile cu angajatorii. Delegatii sindicali au fost initial angajati ai sindicatelor care au reprezentat angajatii in negocierile cu angajatorii. Acestia au fost responsabili pentru apararea drepturilor angajatilor si pentru a le asigura ca angajatorii respecta acordurile si contractele. De-a lungul anilor, rolul delegatului sindical s-a schimbat, devenind mai mult decat un simplu reprezentant al angajatilor. Acestia sunt acum responsabili pentru a oferi informatii si consiliere angajatilor, pentru a organiza si a coordona activitati de sindicalizare si pentru a reprezenta angajatii in fata angajatorilor.

Model fisa de post: delegat sindical

Fisa de post pentru meseria de delegat sindical


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: delegat sindical, cod COR 111411


Grupa de baza: 1114 Conducatori si alti functionari superiori din organizatiile specializate

Iata o posibila fisa de post pentru Delegat sindical:

Titlu post: Delegat sindical

Descrierea postului:

Delegatul sindical este responsabil de reprezentarea membrilor organizatiei sindicale in fata angajatorului si de apararea drepturilor si intereselor acestora in problemele de relatii de munca.

Responsabilitatile si indatoririle:

- Reprezentarea membrilor organizatiei sindicale in fata angajatorului si in negocierile colective
- Asigurarea de comunicare eficienta si transparenta intre organizatie si membrii sai
- Identificarea problemelor si oportunitatilor din cadrul organizatiei si elaborarea de recomandari si solutii relevante
- Participarea la dezvoltarea strategiei si politicilor organizatiei si asigurarea implementarii acestora
- Identificarea si cultivarea relatiilor cu alte organizatii si entitati cu scopul de a sprijini obiectivele organizatiei
- Participarea la dezvoltarea si implementarea actiunilor de protest si aparare a drepturilor si intereselor membrilor sai
- Asigurarea conformitatii cu reglementarile si politicile legale relevante referitoare la relatiile de munca.

Cerinte:

- Experienta anterioara intr-o pozitie relevanta sau intr-un domeniu relevant
- Cunostinte solide in domeniul legislatiei muncii si a drepturilor angajatilor
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a gandi strategic si de a identifica probleme si solutii relevante
- Etica profesionala si integritate impecabila
- Capacitatea de a colabora cu diferite parti interesate si de a construi relatii de incredere cu acestea
- Abilitati excelente de analiza si de gandire critica
- Abilitati excelente de organizare si planificare
- Abilitati excelente de gestionare a timpului si a prioritatilor.

Aceasta este doar o schita generala de fisa de post pentru Delegat sindical. Detaliile exacte pot varia in functie de cerintele si conditiile specifice pentru fiecare pozitie in parte.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1114 Conducatori si alti functionari superiori din organizatiile specializate

  Conducatorii si alti functionari superiori din organizatiile specializate determina, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor organizatiilor specializate, cum ar fi organizatiile politice, sindicatele, patronatele, asociatiile de comert si industrie, organizatiile umanitare si de caritate sau asociatiile sportive, si reprezinta si actioneaza in numele acestor organizatii.

 • COD

  COD COR 111411 - delegat sindical