.

Cod COR delegat sindical local


Cod COR delegat sindical local

Cod COR: delegat sindical local

Cod COR: 111432 - delegat sindical local


Meseria de delegat sindical local face parte din grupa de baza: 1114 Conducatori si alti functionari superiori din organizatiile specializate.

Istoria meseriei de delegat sindical local

Delegatul sindical local este o persoana care reprezinta membrii unui sindicat local in relatiile cu angajatorii. Acest rol a aparut in anii 1800, cand sindicatele au inceput sa se organizeze pentru a lupta pentru drepturile angajatilor. Delegatii sindicali locali au fost responsabili pentru negocierea contractelor colective si pentru a se asigura ca angajatorii respecta aceste contracte. De-a lungul anilor, delegatii sindicali locali au devenit mai activi in lupta pentru drepturile angajatilor, inclusiv in organizarea grevelor si in promovarea unor politici mai bune in locurile de munca. Acest rol este inca important astazi, deoarece delegatii sindicali locali continua sa se lupte pentru drepturile angajatilor si pentru a se asigura ca angajatorii respecta contractele colective.

Model fisa de post: delegat sindical local

Fisa de post pentru meseria de delegat sindical local


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: delegat sindical local, cod COR 111432


Grupa de baza: 1114 Conducatori si alti functionari superiori din organizatiile specializate

Iata o posibila fisa de post pentru Delegat Sindical Local:

Titlu post: Delegat Sindical Local

Descrierea postului:

Delegatul Sindical Local reprezinta interesele si drepturile membrilor sindicatului la nivel local, asigurand ca acestea sunt respectate si ca membrii primesc sprijinul necesar in cazul unor probleme sau neintelegeri la locul de munca.

Responsabilitatile si indatoririle:

- Retinerea si transmiterea membrilor sindicatului a informatiilor relevante privind contractele colective de munca, avantajele si drepturile acestora, politici si reglementari relevante
- Reprezentarea membrilor sindicatului in fata angajatorului, autoritatilor locale si a altor agentii relevante la nivel local
- Asigurarea respectarii drepturilor membrilor sindicatului la locul de munca si asigurarea ca normele de sanatate si siguranta a muncii sunt respectate de angajator
- Asigurarea ca procesele disciplinare sau alte proceduri sunt corecte si respecta drepturile membrilor
- Dezvoltarea si mentinerea unei bune relatii de colaborare cu membrii sindicatului si cu alte organizatii sindicale la nivel local
- Identificarea si aducerea la cunostinta a problemelor si nevoilor membrilor sindicatului, precum si furnizarea de consultanta si sprijin in rezolvarea acestor probleme.

Cerinte:

- Membru activ al sindicatului si ales prin vot pentru a detine aceasta functie
- Experienta anterioara in activitati sindicale sau de reprezentare a membrilor in cadrul organizatiilor
- Cunostinte solide si experienta in domeniul drepturilor si legislatiei muncii
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a colabora cu diferite parti interesate si de a construi relatii de incredere cu acestea, precum si de a lucra cu membrii din diverse medii si industrii
- Etica profesionala si integritate impecabila.

Aceasta este doar o schita generala de fisa de post pentru Delegat Sindical Local. Detaliile exacte pot varia in functie de cerintele si conditiile specifice pentru fiecare pozitie in parte.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1114 Conducatori si alti functionari superiori din organizatiile specializate

  Conducatorii si alti functionari superiori din organizatiile specializate determina, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor organizatiilor specializate, cum ar fi organizatiile politice, sindicatele, patronatele, asociatiile de comert si industrie, organizatiile umanitare si de caritate sau asociatiile sportive, si reprezinta si actioneaza in numele acestor organizatii.

 • COD

  COD COR 111432 - delegat sindical local