.

Cod COR depanator telefoane mobile inteligente/tablete


Cod COR depanator telefoane mobile inteligente/tablete

Cod COR: depanator telefoane mobile inteligente/tablete

Cod COR: 742216 - depanator telefoane mobile inteligente/tablete


Meseria de depanator telefoane mobile inteligente/tablete face parte din grupa de baza: 7422 Muncitori in tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Istoria meseriei de depanator telefoane mobile inteligente/tablete

Meseria de depanator de telefoane mobile inteligente si tablete a aparut odata cu lansarea primelor telefoane mobile inteligente si tablete pe piata. Acestia au fost nevoiti sa invete cum sa repare aceste dispozitive, deoarece erau noi si nu existau manuale de reparatii. Acestia au invatat cum sa repare aceste dispozitive prin experimentare si prin a citi informatii despre acestea. In prezent, exista o varietate de cursuri si manuale disponibile pentru a ajuta depanatorii sa invete cum sa repare aceste dispozitive. Acestia trebuie sa fie la curent cu tehnologia si sa fie capabili sa identifice si sa repare problemele care apar in aceste dispozitive.

Model fisa de post: depanator telefoane mobile inteligente/tablete

Fisa de post pentru meseria de depanator telefoane mobile inteligente/tablete


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: depanator telefoane mobile inteligente/tablete, cod COR 742216


Grupa de baza: 7422 Muncitori in tehnologia informatiei si comunicatiilor

FISA DE POST

Titlu: Depanator telefoane mobile inteligente/tablete

Descrierea postului:

Depanatorul telefoanelor mobile inteligente/tablete este responsabil pentru diagnosticarea, repararea si intretinerea telefoanelor mobile inteligente/tablete. Acesta trebuie sa fie capabil sa identifice si sa rezolve problemele tehnice ale dispozitivelor si sa ofere asistenta clientilor.

Responsabilitati si sarcini:

Diagnosticarea si repararea telefoanelor mobile inteligente/tablete;

Testarea si verificarea dispozitivelor pentru a identifica problemele;

Instalarea si configurarea software-ului si a hardware-ului;

Ofertarea de asistenta tehnica clientilor;

Monitorizarea si intretinerea dispozitivelor;

Asigurarea unei bune comunicari cu clientii;

Respectarea procedurilor si regulilor de securitate.

Competente si calificari:

Experienta in domeniul reparatiilor si intretinerii telefoanelor mobile inteligente/tablete;

Cunostinte solide de hardware si software;

Abilitati excelente de comunicare si relationare;

Abilitati de rezolvare a problemelor;

Abilitati de lucru in echipa;

Cuno

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 74

  Subgrupa Majora 74

  Tehnicieni la echipamente electrice si electronice

  Tehnicienii la echipamente electrice si electronice instaleaza, monteaza si intretin sistemele de instalatii electrice, echipamentele si alte dispozitive de transmisie electrica, cabluri si linii de alimentare, precum si echipamente si sisteme electronice si de telecomunicatii. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor.

 • 742

  Grupa Minora 742

  Montatori de echipamente electronice si de telecomunicatii

  Montatorii de echipamente electronice si de telecomunicatii se ocupa cu montarea, intretinerea, reglarea si repararea echipamentelor electronice, cum ar fi aparatele comerciale si de birou, instrumentele electronice, sistemele de control, precum si cu instalarea, repararea si intretinerea echipamentelor de telecomunicatii, echipamentelor de transmisie a datelor, cablurilor, antenelor, repararea, montarea si intretinerea calculatoarelor.

 • COR

  Grupa de baza 7422 Muncitori in tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Muncitorii in tehnologia informatiei si comunicatiilor (TIC) se ocupa cu instalarea, repararea si intretinerea echipamentelor de telecomunicatii, echipamentelor de transmisie de date, cablurilor, antenelor si conductorilor, precum si cu repararea, montarea si intretinerea calculatoarelor.

 • COD

  COD COR 742216 - depanator telefoane mobile inteligente/tablete