.

Cod COR desenator artistic (studii medii)


Cod COR desenator artistic (studii medii)

Cod COR: desenator artistic (studii medii)

Cod COR: 343203 - desenator artistic (studii medii)


Meseria de desenator artistic (studii medii) face parte din grupa de baza: 3432 Designeri de interior si decoratori.

Istoria meseriei de desenator artistic (studii medii)

Istoria meseriei de desenator artistic se intinde inapoi in timp, inainte de epoca moderna. in antichitate, desenatorii artistici erau folositi pentru a crea picturi murale, sculpturi si alte obiecte decorative. Aceste lucrari erau folosite pentru a decora templele si alte cladiri importante. in Evul Mediu, desenatorii artistici au fost folositi pentru a crea ilustratii pentru carti si manuscrise. Aceste ilustratii au fost folosite pentru a explica si a ilustra concepte si idei. in secolul al XIX-lea, desenatorii artistici au inceput sa fie folositi pentru a crea ilustratii pentru publicatii si reviste. Aceste ilustratii au fost folosite pentru a explica si a ilustra articole si povesti. in prezent, desenatorii artistici sunt folositi pentru a crea ilustratii pentru carti, reviste, publicatii si alte materiale de marketing. Aceste ilustratii sunt folosite pentru a explica si a ilustra concepte si idei.

Model fisa de post: desenator artistic (studii medii)

Fisa de post pentru meseria de desenator artistic (studii medii)


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: desenator artistic (studii medii), cod COR 343203


Grupa de baza: 3432 Designeri de interior si decoratori

Fisa de post pentru meseria de desenator artistic (studii medii) ar putea include urmatoarele responsabilitati si cerinte:

Responsabilitati:
- Realizarea de desene artistice pentru diverse proiecte, cum ar fi ilustratii pentru carti, afise, postere, reclame, animatii, jocuri video, etc.
- Interpretarea cerintelor clientilor si crearea de concepte si schite preliminare
- Finalizarea desenelor in conformitate cu specificatiile clientilor si cu standardele de calitate ale companiei
- Colaborarea cu echipa de proiect pentru a asigura respectarea termenelor limita si a cerintelor proiectului
- Participarea la sedinte de brainstorming si la dezvoltarea de idei noi pentru proiecte viitoare
- Mentenanta si actualizarea portofoliului de lucru

Cerinte:
- Studii medii in domeniul artei sau experienta relevanta in desenul artistic
- Cunostinte solide de desen si de utilizare a instrumentelor de desen, cum ar fi creioane, pensule, tablete grafice, etc.
- Abilitati excelente de comunicare si de colaborare in echipa
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita
- Creativitate si imaginatie bogata
- Atentie la detalii si la calitatea lucrului final
- Cunostinte de baza in utilizarea programelor de editare grafica, cum ar fi Adobe Photoshop sau Illustrator, ar fi un avantaj

Aceasta fisa de post ar putea fi utilizata de catre companiile care cauta sa angajeze desenatori artistici cu studii medii, pentru a asigura ca candidatii selectati indeplinesc cerintele si responsabilitatile specifice acestei pozitii.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 34

  Subgrupa Majora 34

  Alti specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Alti specialisti in domeniul juridic, social si cultural indeplinesc sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor referitoare la serviciile juridice, asistenta sociala, cultura, prepararea produselor alimentare, sport si religie.

 • 343

  Grupa Minora 343

  Alti specialisti in domeniul artistic, cultural si culinar

  Alti specialisti din domeniul artistic, cultural si culinar combina aptitudinile creative si cunostintele tehnice si culturale in activitatea de preluare si prelucrare a fotografiilor, proiectarea si executarea decorurilor pentru teatru, vitrine (afisaje) de magazin si interioare de locuinte, pregatirea obiectelor pentru prezentare, intretinerea colectiilor din biblioteci si din galerii, a inregistrarilor si sistemelor de catalogare, crearea de meniuri, prepararea si prezentarea produselor alimentare, acorda sprijin pentru productiile de teatru, film si televiziune, precum si in alte domenii artistice si culturale.

 • COR

  Grupa de baza 3432 Designeri de interior si decoratori

  Designerii de interior si decoratorii planifica si proiecteaza interioarele cladirilor comerciale, industriale, publice, de vanzare cu amanuntul si rezidentiale, pentru a produce un mediu adaptat unui scop, luand in considerare factorii care imbunatatesc mediul de viata si de munca, precum si de promovare a vanzarilor. Acestia coordoneaza si participa la construirea si decorarea acestora.

 • COD

  COD COR 343203 - desenator artistic (studii medii)