.

Cod COR designer grafica (studii medii)


Cod COR designer grafica (studii medii)

Cod COR: designer grafica (studii medii)

Cod COR: 216601 - designer grafica (studii medii)


Meseria de designer grafica (studii medii) face parte din grupa de baza: 2166 Designeri grafica si multimedia.

Istoria meseriei de designer grafica (studii medii)

Designul grafic este o meserie veche, care se remarca prin crearea de imagini si elemente vizuale pentru a transmite un mesaj. Acest mesaj poate fi transmis prin intermediul unei varietati de medii, cum ar fi afise, reviste, carti, site-uri web si altele. Designul grafic a evoluat de-a lungul anilor, de la picturile rupestre si sculpturile antice, la tiparul manual si tehnologia moderna de astazi. in secolul al XIX-lea, au aparut primele tipuri de design grafic, cum ar fi tiparul mecanic si tiparul offset. Aceste tehnologii au permis designerilor sa creeze imagini si elemente vizuale mai complexe si mai detaliate. in secolul al XX-lea, tehnologia a evoluat si a permis designerilor sa creeze imagini si elemente vizuale mai sofisticate si mai realiste. Acest lucru a dus la aparitia unor noi domenii de design, cum ar fi designul web si designul digital. Astazi, designerii grafici folosesc tehnologii avansate, cum ar fi software-ul de design grafic si tehnologia de imprimare digitala, pentru a crea imagini si elemente vizuale de inalta calitate.

Model fisa de post: designer grafica (studii medii)

Fisa de post pentru meseria de designer grafica (studii medii)


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: designer grafica (studii medii), cod COR 216601


Grupa de baza: 2166 Designeri grafica si multimedia

Fisa de post pentru meseria de designer grafica (studii medii) ar putea include urmatoarele responsabilitati si cerinte:

Responsabilitati:
- Crearea de materiale grafice pentru diverse proiecte, cum ar fi afise, bannere, brosuri, carti de vizita, logo-uri, prezentari, site-uri web, etc.
- Colaborarea cu echipa de marketing si comunicare pentru a dezvolta concepte si strategii de branding
- Utilizarea software-ului de design grafic, cum ar fi Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, etc.
- Asigurarea ca materialele grafice sunt in conformitate cu standardele de calitate si cu cerintele clientilor
- Respectarea termenelor limita si a bugetelor alocate pentru fiecare proiect
- Actualizarea constanta a cunostintelor si abilitatilor in domeniul designului grafic

Cerinte:
- Studii medii in domeniul designului grafic sau experienta relevanta in domeniu
- Cunostinte solide de utilizare a software-ului de design grafic, cum ar fi Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, etc.
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare cu echipa si cu clientii
- Creativitate si atentie la detalii
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita
- Cunostinte de limba engleza (nivel mediu-avansat) ar fi un avantaj

Salariul pentru un designer grafica cu studii medii poate varia in functie de experienta si de compania pentru care lucreaza, dar poate fi in general intre 2000 si 4000 de lei pe luna.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 216

  Grupa Minora 216

  Arhitecti, proiectanti, topografi si designeri

  Arhitectii, proiectantii, topografii si designerii planifica si proiecteaza peisaje, exteriorul si interiorul cladirilor, produse pentru activitatea de fabricatie si furnizeaza informatii pentru comunicare vizuala, publicare si afisare. Acestia coordoneaza activitatea de topografiere pentru a determina cu precizie caracteristicile pozitiei geografice, proiecteaza, realizeaza si revizuiesc hartile, dezvolta si implementeaza planurile si politicile pentru controlul utilizarii terenului.

 • COR

  Grupa de baza 2166 Designeri grafica si multimedia

  Designerii de grafica si multimedia proiecteaza continutul informatiilor pentru comunicarea vizuala si audio, pentru publicare si imprimare, utilizand tiparituri (publicatii tiparite), filme, forme electronice si digitale, precum si alte forme de mass-media vizuale si audio. Acestia creeaza efecte speciale, animatii sau alte imagini vizuale pentru utilizarea lor in jocurile pe calculator, filme, videoclipuri muzicale, presa scrisa si reclame.

 • COD

  COD COR 216601 - designer grafica (studii medii)