.

Cod COR designer instructional


Cod COR designer instructional

Cod COR: designer instructional

Cod COR: 235904 - designer instructional


Meseria de designer instructional face parte din grupa de baza: 2359 Specialisti in invatamant neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de designer instructional

Designul instructional este o meserie relativ noua, care a luat nastere in anii '90. Acesta se concentreaza pe crearea de materiale educationale interactive si captivante, care sa ajute la invatarea si intelegerea unor concepte si informatii. Designul instructional se bazeaza pe principiile pedagogiei si foloseste tehnici de design si tehnologii multimedia pentru a crea materiale educationale interactive si captivante. Acesta se bazeaza pe principii de design si tehnologii multimedia pentru a crea materiale educationale interactive si captivante. Designul instructional se concentreaza pe crearea de materiale educationale interactive si captivante, care sa ajute la invatarea si intelegerea unor concepte si informatii. Acesta se bazeaza pe principii de design si tehnologii multimedia pentru a crea materiale educationale interactive si captivante. Designul instructional se concentreaza pe crearea de materiale educationale interactive si captivante, care sa ajute la invatarea si intelegerea unor concepte si informatii. Acesta se bazeaza pe principii de design si tehnologii multimedia pentru a crea materiale educationale interactive si captivante.

Model fisa de post: designer instructional

Fisa de post pentru meseria de designer instructional


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: designer instructional, cod COR 235904


Grupa de baza: 2359 Specialisti in invatamant neclasificati in grupele de baza anterioare

Fisa de post pentru meseria de Designer Instructional

Descrierea postului:

Designerul instructional este responsabil pentru dezvoltarea si implementarea materialelor de instruire si a programelor de formare pentru a imbunatati performanta angajatilor si a organizatiei. Acesta lucreaza indeaproape cu managerii de proiect, specialistii in dezvoltarea resurselor umane si cu alti membri ai echipei pentru a crea materiale de instruire eficiente si atractive.

Responsabilitati:

- Dezvoltarea si implementarea programelor de instruire si a materialelor de instruire pentru a imbunatati performanta angajatilor si a organizatiei.
- Colaborarea cu managerii de proiect si cu alti membri ai echipei pentru a identifica nevoile de instruire si pentru a dezvolta solutii eficiente.
- Crearea de materiale de instruire atractive si interactive, cum ar fi prezentari, manuale, videoclipuri si alte resurse multimedia.
- Testarea si evaluarea materialelor de instruire pentru a asigura eficacitatea acestora.
- Actualizarea si revizuirea materialelor de instruire existente pentru a reflecta schimbarile in procesele si politicile organizatiei.
- Monitorizarea si raportarea performantei programelor de instruire si a materialelor de instruire.
- Participarea la dezvoltarea si implementarea strategiilor de instruire si a planurilor de dezvoltare a angajatilor.

Cerinte:

- Experienta anterioara in dezvoltarea si implementarea programelor de instruire si a materialelor de instruire.
- Cunostinte solide in teoria instruirii si in metodele de instruire.
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare.
- Abilitati excelente de design grafic si multimedia.
- Cunostinte avansate de utilizare a software-ului de design grafic si multimedia.
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si de a gestiona mai multe proiecte simultan.
- Capacitatea de a se adapta la schimbarile rapide si de a lua decizii in timp util.
- Diploma de licenta in design instructional, psihologie, educatie sau o disciplina similara.

Designerul instructional este un rol important in dezvoltarea si implementarea programelor de instruire si a materialelor de instruire pentru a imbunatati performanta angajatilor si a organizatiei. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in teoria instruirii si in metodele de instruire, abilitati excelente de comunicare si colaborare, precum si abilitati excelente de design grafic si multimedia. Diploma de licenta in design instructional, psihologie, educatie sau o disciplina similara este necesara pentru acest rol.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 23

  Subgrupa Majora 23

  Specialisti in invatamant

  Specialistii din invatamant predau teoria si practica uneia sau mai multor discipline la diferite niveluri de invatamant, coordoneaza cercetari si imbunatatesc ori dezvolta concepte, teorii si metode operationale referitoare la disciplinele specifice proprii si realizeaza lucrari stiintifice si carti.

 • 235

  Grupa Minora 235

  Alti specialisti in invatamant

  Alti specialisti in invatamant desfasoara activitati de cercetare si ofera consultanta cu privire la metodele de predare, instruiesc persoanele cu dificultati de invatare sau cu nevoi speciale, predau limbi straine pentru migratie si alte scopuri conexe, ofera invatamant privat, predau arte, tehnologia informatiei si alte discipline din afara sistemelor de invatamant primar, secundar si superior si furnizeaza alte servicii de invatamant neclasificate in alta parte in subgrupa majora 23 - Specialisti in invatamant.

 • COR

  Grupa de baza 2359 Specialisti in invatamant neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii din invatamant neclasificati in alta parte in subgrupa majora 23 - Specialisti in invatamant. De exemplu, grupa de baza include pe cei care ofera invatamant privat pentru alte discipline decat limbile straine si artele, precum si pe cei care ofera consiliere educationala pentru elevi.

 • COD

  COD COR 235904 - designer instructional