.

Cod COR destramator


Cod COR destramator

Cod COR: destramator

Cod COR: 815108 - destramator


Meseria de destramator face parte din grupa de baza: 8151 Operatori la masini si utilaje de filatura.

Istoria meseriei de destramator

Meseria de destramator a aparut in secolul al XIX-lea, cand industria textilelor a inceput sa se dezvolte. Destramatorii erau angajati pentru a desface materialele textile vechi si a le recicla pentru a fi folosite in produse noi. Acestia foloseau unelte speciale pentru a desface materialele textile, cum ar fi cutite, foarfece si masini de taiat. Acestia au fost necesari pentru a desface materialele textile in bucati mai mici, astfel incat sa poata fi reciclate si folosite in produse noi. In prezent, destramatorii sunt angajati in industria textilelor pentru a desface materialele textile vechi si a le recicla pentru a fi folosite in produse noi.

Model fisa de post: destramator

Fisa de post pentru meseria de destramator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: destramator, cod COR 815108


Grupa de baza: 8151 Operatori la masini si utilaje de filatura

Titlu post: Destramator

Locatie: Depozitul companiei

Responsabilitati:

Executa operatiile de destramare a produselor in conformitate cu instructiunile primite;

Verifica cantitatea si calitatea produselor destramate;

Asigura curatenia si ordinea in zona de lucru;

Respecta procedurile de siguranta si securitatea in munca;

Executa alte sarcini conexe, conform cerintelor.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul destramarii produselor;

Abilitati de lucru in echipa;

Abilitati de comunicare;

Atentie la detalii;

Capacitatea de a lucra in conditii de stres;

Cunostinte de baza in utilizarea calculatorului.

Beneficii:

Salariu competitiv;

Ore suplimentare platite;

Asigurare medicala;

Posibilitatea de a lucra in echipa.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 815

  Grupa Minora 815

  Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele actioneaza si supravegheaza diverse tipuri de utilaje care pregatesc, prelucreaza si trateaza fibrele, firele, pielea, blana; produc, modifica si repara incaltamintea, articolele de imbracaminte si fabrica sau curata materialele textile ori blana si articolele din piele.

 • COR

  Grupa de baza 8151 Operatori la masini si utilaje de filatura

  Operatorii la masinile si utilajele de filatura actioneaza si supravegheaza masinile care pregatesc fibrele si fileaza, rasucesc si infasoara firele din fibre textile naturale. Acestea rasucesc doua sau mai multe fire pentru obtinerea unor fire mai rezistente si trateaza materialele textile pentru a le face compacte si rezistente la apa.

 • COD

  COD COR 815108 - destramator