.

Cod COR detectiv particular


Cod COR detectiv particular

Cod COR: detectiv particular

Cod COR: 335504 - detectiv particular


Meseria de detectiv particular face parte din grupa de baza: 3355 Inspectori de politie si detectivi.

Istoria meseriei de detectiv particular

Meseria de detectiv particular a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea. Detectivii particulari au fost folositi pentru a investiga infractiuni, afla informatii si a oferi asistenta juridica. in secolul al XIX-lea, detectivii particulari au devenit mai comuni, iar in anii 1900, au inceput sa fie angajati de agentii de asigurari si de companii pentru a investiga frauda si alte infractiuni. in prezent, detectivii particulari sunt angajati pentru a investiga infractiuni, afla informatii si a oferi asistenta juridica. Ei sunt, de asemenea, angajati de persoane particulare pentru a investiga infidelitatea, afla informatii despre persoane si a oferi asistenta juridica.

Model fisa de post: detectiv particular

Fisa de post pentru meseria de detectiv particular


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: detectiv particular, cod COR 335504


Grupa de baza: 3355 Inspectori de politie si detectivi

Fisa de post pentru meseria de detectiv particular:

Titlul postului: Detectiv particular

Descrierea postului:
Detectivul particular este responsabil pentru investigarea si colectarea de informatii in scopul de a ajuta clientii sa obtina informatii relevante si sa ia decizii informate. Acesta poate fi angajat de persoane fizice sau juridice pentru a investiga diverse probleme, cum ar fi infidelitatea conjugala, frauda, furtul, concurenta neloiala sau alte infractiuni.

Responsabilitati:
- Colectarea si analizarea de informatii relevante pentru cazurile de investigatie
- Utilizarea tehnicilor de investigatie pentru a obtine informatii, cum ar fi supravegherea, interogarea martorilor si analiza documentelor
- Pregatirea rapoartelor detaliate si a altor documente relevante pentru cazurile de investigatie
- Colaborarea cu clientii pentru a intelege nevoile lor si a le oferi solutii adecvate
- Respectarea legilor si a regulamentelor privind confidentialitatea si protectia datelor personale
- Participarea la procesele judiciare si oferirea de marturii in cazurile de investigatie

Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniul investigatiilor sau a aplicarii legii
- Cunostinte solide despre legile si regulamentele privind confidentialitatea si protectia datelor personale
- Abilitati excelente de comunicare si interogare
- Capacitatea de a lucra independent si de a lua decizii informate
- Abilitati de supraveghere si observare
- Disponibilitatea de a lucra in afara programului de lucru obisnuit si de a calatori in scopul investigatiilor

Educatie:
- Studii superioare in domeniul dreptului, investigatiilor sau a aplicarii legii sunt preferate, dar nu obligatorii

Salariu:
- Salariul pentru un detectiv particular poate varia in functie de experienta si calificarile individuale, precum si de complexitatea cazurilor de investigatie. n general, salariul poate incepe de la 2000 de lei si poate ajunge pana la 8000 de lei pe luna.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 335

  Grupa Minora 335

  Specialisti guvernamentali cu functii de reglementare si asimilati

  Specialistii guvernamentali cu functii de reglementare si asimilatii acestora administreaza punerea in aplicare a regulilor si reglementarilor guvernamentale referitoare la frontierele nationale, impozite, prestatii sociale, emit sau examineaza aplicatiile pentru licentele sau autorizatiile in legatura cu transportul, exportul si importul bunurilor, infiintarea de firme, constructia de cladiri si alte activitati supuse reglementarilor guvernamentale.

 • COR

  Grupa de baza 3355 Inspectori de politie si detectivi

  Inspectorii de politie si detectivii investigheaza faptele si imprejurarile in care au fost comise crimele, in scopul identificarii persoanelor suspecte si al obtinerii de informatii care nu sunt disponibile sau evidente privind etapele, circumstantele si comportamentul persoanelor implicate, inclusiv in vederea prevenirii crimelor.

 • COD

  COD COR 335504 - detectiv particular