.

Cod COR detector pierderi apa si gaze


Cod COR detector pierderi apa si gaze

Cod COR: detector pierderi apa si gaze

Cod COR: 712601 - detector pierderi apa si gaze


Meseria de detector pierderi apa si gaze face parte din grupa de baza: 7126 Instalatori si montatori de tevi.

Istoria meseriei de detector pierderi apa si gaze

Meseria de detector de pierderi de apa si gaze a aparut in urma cu aproximativ 100 de ani, cand a fost nevoie de o metoda mai eficienta de a detecta si repara pierderile de apa si gaze. Inainte de aceasta, detectarea pierderilor se facea manual, prin inspectarea vizuala a conductelor si a altor componente. Cu toate acestea, aceasta metoda era ineficienta si costisitoare. In anii 1920, au fost inventate primele detectoare de pierderi de apa si gaze, care foloseau ultrasunete pentru a detecta pierderile. Aceste detectoare au revolutionat industria, permitand detectarea si repararea pierderilor mult mai rapid si mai eficient. In prezent, detectoarele de pierderi de apa si gaze sunt folosite in intreaga lume pentru a detecta si repara pierderile de apa si gaze. Acestea sunt folosite in industria constructiilor, in industria petrolului si gazelelor, in industria utilitatilor si in multe alte domenii. Detectoarele de pierderi de apa si gaze sunt esentiale pentru a asigura siguranta si eficienta in industrie.

Model fisa de post: detector pierderi apa si gaze

Fisa de post pentru meseria de detector pierderi apa si gaze


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: detector pierderi apa si gaze, cod COR 712601


Grupa de baza: 7126 Instalatori si montatori de tevi

FISA DE POST

Titlu post: Detector pierderi apa si gaze

Descrierea postului:

Detectorul pierderilor de apa si gaze este responsabil pentru detectarea si localizarea pierderilor de apa si gaze in sistemele de alimentare cu apa si gaze. Acesta trebuie sa utilizeze echipamente si tehnici specializate pentru a localiza si detecta pierderile de apa si gaze.

Responsabilitati:

Utilizarea echipamentelor si tehnicilor specializate pentru detectarea si localizarea pierderilor de apa si gaze.

Monitorizarea si inspectarea sistemelor de alimentare cu apa si gaze pentru a detecta si localiza pierderile.

Analizarea datelor si informatiilor obtinute pentru a determina locul si cauza pierderilor.

Raportarea rezultatelor si recomandarilor catre clienti si angajatori.

Asigurarea respectarii tuturor regulilor si procedurilor de siguranta.

Mentinerea echipamentelor si a materialelor in stare buna de functionare.

Participarea la intalniri si discutii cu clientii si angajatorii.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul detectarii pierderilor de apa si gaze.

Cunostinte solide despre echipamentele si tehnicile de detectare a pierderilor.

Abilitati excelente de comunicare si relationare.

Abilitati de lucru in echipa si de rezolvare a problemelor.

Cunostinte solide despre regulile si procedurile de siguranta.

Permis de conducere valid.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 712

  Grupa Minora 712

  Muncitori constructori la lucrari de finisare si asimilati

  Muncitorii constructori la lucrari de finisare si asimilatii acestora se ocupa cu aplicarea sau instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor, podelelor, peretilor, sistemelor de izolatie, instalarea geamurilor in ferestre sau alte cadre, precum si a instalatiilor sanitare, tubulaturii si a sistemelor electrice din cladiri si alte structuri.

 • COR

  Grupa de baza 7126 Instalatori si montatori de tevi

  Instalatorii si montatorii de tevi asambleaza, instaleaza, repara si intretin sistemele de tevi, fitingurile si dispozitivele pentru sisteme de apa, gaz, drenaj, sisteme de canalizare si echipamente hidraulice si pneumatice.

 • COD

  COD COR 712601 - detector pierderi apa si gaze