.

Cod COR devulcanizator regenerare cauciuc


Cod COR devulcanizator regenerare cauciuc

Cod COR: devulcanizator regenerare cauciuc

Cod COR: 814111 - devulcanizator regenerare cauciuc


Meseria de devulcanizator regenerare cauciuc face parte din grupa de baza: 8141 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc.

Istoria meseriei de devulcanizator regenerare cauciuc

uri Meseria de devulcanizator regenerare cauciucuri a aparut in anii '50, cand producatorii de anvelope au inceput sa foloseasca cauciucuri sintetice. Acestea au nevoie de o prelucrare speciala pentru a fi reutilizate, ceea ce a dus la aparitia meseriei de devulcanizator. Acestia folosesc un proces chimic pentru a indeparta materialul sintetic din cauciucuri, astfel incat acestea sa poata fi reutilizate. Procesul implica folosirea unor substante chimice speciale, precum si a unor echipamente speciale, cum ar fi masini de devulcanizare. Acest proces ajuta la reducerea costurilor si la prelungirea durabilitatii anvelopelor. In prezent, devulcanizatorii sunt angajati in industria auto, in industria de prelucrare a cauciucului si in industria de reciclare a cauciucului.

Model fisa de post: devulcanizator regenerare cauciuc

Fisa de post pentru meseria de devulcanizator regenerare cauciuc


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: devulcanizator regenerare cauciuc, cod COR 814111


Grupa de baza: 8141 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc

uri

Postul: Devulcanizator regenerare cauciucuri

Responsabilitati:

- Devulcanizarea cauciucurilor vechi si deteriorate;

- Regenerarea cauciucurilor prin aplicarea de caldura si presiune;

- Verificarea calitatii cauciucurilor regenerati;

- Mentinerea echipamentelor si a masinilor de devulcanizare in stare buna de functionare;

- Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de protectie a mediului;

- Mentinerea curateniei in zona de lucru.

Competente:

- Cunostinte tehnice in domeniul devulcanizarii si regenerarii cauciucurilor;

- Abilitati de lucru cu echipamente si masini de devulcanizare;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Abilitati de comunicare;

- Abilitati de organizare si planificare.

Calificari:

- Diploma de absolvire a unei scoli profesionale sau a unei universitati in domeniul devulcanizarii si regenerarii cauciucurilor;

- Experienta anterioara in domeniul devulcanizarii si regenerarii cauciucurilor constituie un avantaj.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 814

  Grupa Minora 814

  Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie actioneaza si supravegheaza masinile (utilajele) de malaxat si amestecare a cauciucului si a compusilor din cauciuc, care produc diferite componente si produse din cauciuc natural si sintetic si din materiale plastice sau produc produse diferite din hartie, carton si materiale similare.

 • COR

  Grupa de baza 8141 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din cauciuc actioneaza si monitorizeaza masinile (utilajele) de malaxat si amestecare a cauciucului si a compusilor din cauciuc si produc diferite componente si produse din cauciuc natural si sintetic, cum ar fi incaltaminte turnata in tipar, articole casnice, materiale izolante, accesorii industriale sau anvelope.

 • COD

  COD COR 814111 - devulcanizator regenerare cauciuc